Следва

Мога и сама: 11 звезди, които не използват стилист

Je suis le киш!

Oui, oui

Food преди 5 години

Днес сме на френска вълна. От облеклото през музиката, че чак до храната. Яде ни се киш. С хрупкава коричка. Представяме си центъра на Париж под звуците на Ванеса Паради, седнали в малък кокетен ресторант с чаша вино.. Още обмисляме десерта. Разбира се, не забравяме и баретата....

... уви, не сме във Франция, но това не ни пречи да си го направим както си знаем ние - по френски. Усилваме музиката и се позиционираме в кухнята с точната рецепта за киш с аспержи.

Необходими продукти (6 порции)

400 г бутертесто
250-300 г аспержи
2 стръка пресен лук
200 г печурки
2-3 с. л. зехтин
150 г течна сметана
3 яйца
150 г кашкавал
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване
брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

Стъбълцата на аспержите се обелват и се нарязват на малки парчета. Лукът и печурките се нарязват наситно и се запържват в предварително сгорещения зехтин. След 2-3 минути се добавят аспержите. Запържва се още 2-3 минути и се подправя с индийското орехче, сол и черен пипер.

Бутертестото се разстила в намаслена и набрашнена кръгла форма за печене с диаметър 25-30 см. Краищата, които остават отвън, се отстраняват. Тестото се надупчва с вилица, за да не се надува, и се пече 10 минути в предварително сгорещена до 200°С фурна.

Сметаната се разбива с яйцата, прибавя се настърганият кашкавал и се овкусява с щипка сол. Сместа се изсипва при леко охладените зеленчуци и се разбърква.

Плънката се изсипва върху бутертестото и ястието се пече 15 минути в предварително сгорещена до 200°С фурна.

More Food