Следва

Проектът "Флорида"

ПОЛОВИН СВЯТ - ДЖО АБЪРКРОМБИ

На 30 март излиза „Половин свят”, дългоочакваната книга 2 от трилогията „Разбито море“ на Джо Абъркромби!

Books преди 5 години

Сега Гетланд отчаяно се нуждае от съюзници. Но къде да намериш такива, когато си заобиколен от врагове? Отец Ярви знае отговора: на другия край на света... или сред редиците на неприятеля. Момчето се обучава в тренировъчния квадрат - бие се рамо до рамо с другарите си в стената от щитове и така се превръща в мъж, във воин. И воин е всичко, което Бранд някога е искал да бъде, а също да върши добро и винаги да стои в светлото. За беда, не всички момчета са докоснати от майка Война. Затова пък Трън Бату е, макар и момиче. Жените й се присмиват, защото не е като тях, мъжете я ненавиждат, защото иска да е като тях. Нека говорят, нека я сочат с пръст - нищо не е от значение, стига да се покрие с воинска слава и да отмъсти за смъртта на баща си.

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Размахът на фантазията му и богатството на световете, които изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Българската публика вече познава епичната трилогия „Първият закон“, чутовния екшън „Герои“, брилянтната жанрова провокация „Червена страна” и „Внезапни завършеци”, 13-те истории от света на „Първият закон”. Книгите от поредицата „Разбито море” се отличават с изключително въздействащ език, запомнящи се герои и стремителен сюжет.

 

More from View Sofia

Миналото: как Пикасо създаде Белия гълъб, световен символ на мира

People of art преди 1 година

През 1949 г. Пабло Пикасо създава образа на бял гълъб, който в продължение на много години се превръща в основен символ на мира. Един от "гълъбите", между другото, се съхранява в музея Пархом в Харковска област. 

Бланка Шперкова представя проекта си „Бабче и внуче“

Events преди 1 година

Тя е автор на филмова анимация, илюстратор, майсторка на плетени телени бижута и баба. Бланка Шперкова ще представи в Чешкия център своята колекция от неповторими бижута и обекти от тел. Срещата с нея е на 6 април от 18 часа. Събитието се организира от Чешкия център съвместно с Посолството на Чешката република в София.

More Books