Следва

Щрак, fashion, на портрет: Кейт Бланшет

Хайдер Акерман се сбогува с Berluti

След само три сезона в Berluti, Хайдер Акерман неочаквано напуска къщата...

All fashion преди 6 години

LVMH продължава с промяна на лидерските креативни позиции в модните къщи, намиращи се под управлението на модния гигант. След замяната Ким Джоунс - Върджил Абло в Louis Vuitton, LVMH решава, че мястото на Хайдер също не е в Berluti и извършва поредната модна рокада.

В отговор дизайнерът ласкателно и леко клиширано заявява: „Изключително съм горд, че успях да вкарам креативността си в услуга на тази къща, работейки с този страхотен екип”.

Изпълнителният директор на Berluti очаквано "връща" красиви думи по адреста творчеството на Акерман. „Хайдер е основата за еволюция на колекциите на Berluti и имиджа на бранда през последните няколко сезона. Искам да му благодаря за всичко, което е постигнал от пристигането си. Усещането му за материи, цветове и прекрасните дефилета винаги ще бъдат свързани с историята на къщата”.

Когато става дума за ревютата на Акерман, всички ще запомним играта както с мъжки, така и с дамски модели, давайки на колекциите специално унисекс усещане. Неговата работа за Berluti е добре възхвалена от модната преса и тенденциозно представяна в Холивуд на червения килим. Според WWD, напускането на Акерман се дължи на липсата на задълбочени познания в областта на аксесоарите, която е важна за продажбите на Berluti.

Напускането на Хайдер предизвиква безброй дебати между хората в модните среди, очакващи мястото му да превземе наскоро сваленият от позицията си в Dior Homme, Ван Аш. Но ние предлагаме, да не спираме виманието си на слухове, а на факти. Сигурни сме, че съвсем скоро следващите стъпки на LVMH ще станат ясни.
 

More All fashion