Следва

Zara с нацистки символи в новата си детска линия!

Dior Haute Couture s/s 2018 - Shanghai

ВЕТРИЛО - мост между Европа и Китай

Trends преди 5 години

Вдъхновена от сюреалистичното движение и представена през януари в Musée Rodin в Париж, колекцията haute couture пролет/лято 2018 бе показана и в Minsheng Art Museum в Шанхай. Вече познатата колекция е допълнена с 12 аутфита, специално създадени за представянето й в Китай. Допълнението е силно повлияно от формата, структурата и красотата на ветрилото.

Символизирайки културния и художествен обмен между Европа и Китай, ветрилото също е било вдъхновение и за Christian Dior. През 1949 г., за кампанията „Miss Dior", кутюриерът превръща ветрилото в съблазнителен обект на изкуството. За колекцията си пролет/лято 1950 г. интерпретира аксесоара, създавайки удивителна вечерна копринена рокля.

Емблематичният обект е преразгледан и от Мария Грация Кюри - главен креативен директор на къщата. „Тези рокли са невероятно свидетелство за вкуса и идентичността на Dior. Тяхната сложна конструкция се състои от преплитане, наслояване, нагъване и криви, припомнящи формата на ветрилото. Преформулирани за съвременна публика, тези рокли показват, че езикът на модата все още е изключително подходящ, мощен и разбираем на различни места по света”. Изработването на моделите бе активно показано на профила на модната къща в Instagram.

 

12-те аутфита са изработени в бежово и доминантно червено, обичано и от господин Dior. За него червеното е енергия, положителна сила, самият цвят на живота. Червеното е свързано и с lacquerware, изключителна художествена форма, характерна за източноазиатските традиции. Изработени от коприни, тафта, тюл и множество плисета, подкрепени визуално с известните маски и воалетки, новите модели на Модната къща оставят публиката с отворена от възхищение уста в сюреалистичната зала в Шанхай. Гостите по-късно обменят впечатленията си на артистично афтърпарти под маски, базирани на същата тематика. 

More Trends