Следва

Michael Kors Pre-Fall 2018

Zara с нацистки символи в новата си детска линия!

Отново скандал тресе модния свят...
 

All fashion преди 6 години

След драмата с H&M и расисткия /според някои хора/ слоган, който бе изписан на зеления детски суичър. Не миниха и два месеци и шведският бранд отново бе главна тема в света, но този път с името на Аалах, изписано върху чорапи.

Ето, че не само H&M може да се издъни! В момента Zara е в епицентъра на всички негативни критики и обвинения от страна на световната медийна екселенция.

Става въпрос за детска тениска, която по първоначална информация би трябвало да в вдъхновена от Дивия Запад. Но "враговете" на испанския моден гигант се обединяват под заключението, че това е Давидовата звезда, с която евреите са били маркирани от нацистите по време на Втората световна война. В комбинация с ивиците - напомнящи на затворнически лагер - индирекнта връзка с Холокоста е ясна.

Zara многократно се извинява на потребителите: "Облеклото е вдъхновено от класическите западни филми, но сега признаваме и осъзнаваме, че дизайнът може да се разглежда като дискомфортен и искрено се извиняваме за всяко престъпление, причинено на нашите клиенти", разкрива модния гигант.

Вие как смятате? Гаф на Zara или не? Отговорите в анкетата долу>>>

Анкета

Гаф ли е от страна на Zara или не?

More All fashion