Детокс и превенция за летните вируси с пробиотици

Детокс и превенция за летните вируси с пробиотици

Пролетта дойде и е време да събудим и пречистим организма.

Както може би вече знаете, добрата микрофлора е от съществено значение за огромния брой жизнени функции на тялото ни като оптимизиране на храносмилането, поддържане на имунната система, балансиране на настроенията и ускоряване на метаболизма. Всеки ден организмът ни разчита на милиарди полезни бактерии, наречени пробиотици, които са част от състава на червата. С тяхна помощ поддържаме добро здраве, което си личи отвън и отвътре.

Дори да се грижим за себе си добре, ритъмът и начинът на живот на съвременния човек, застрашава здравословния състав и количество на добри бактерии, и цялостния баланс на организма. Преработените и стерилизирани храни, използването на антибактериални почистващи препарати, прекомерния стрес, захарта и дори естествения процес на стареене могат да намалят популациите на пробиотиците, от които се нуждаем за оптимално здраве. Добрата новина е, че способността на пробиотиците да детоксикират тялото се простира отвъд това просто да ни отърве от нежеланите гости в червата. След като нашата микрофлора е балансирана и лошите бактерии са под контрол, полезната флора работи усилено, за да изтласква и предотврати навлизането на вредни организми и токсини. Нещо повече, приемът на пробиотици, освен, че внася добри бактерии в стомашно-чревния тракт, предизвиква синтез на естествени антибактериални вещества, ензими и витамини.

Добрите бактерии имат детоксикираща мощ, за която може дори да не подозираме. Те оказват благоприятни ефекти върху здравето ни като:

Намаляват съдържанието на тежки метали. Щамове като лактобацилите, имат способността да освобождават организма от тежки метали като олово, живак, арсен и кадмий.

Разрушават пестицидите. Редица проучванията показват, че някои щамове добри бактерии и ферментирали храни имат способността да разграждат пестицидите използвани в земеделието и околната среда, попадащи по въздушен път или чрез храна в човешкото тяло.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.