Следва

Пътят на красотата

Detox БЛИЦ: Александра Петканова

Go GREEN or go home...

Beauty News преди 6 години

"Още само 5 минути" е надписът, който задължително трябва да краси белия ни ултра ърбан тишърт, защото всяка сутрин се успиваме по женски деликатно и доста симпатично.

Аларма, още една, поредната. Ставаме... сутрешен ритуал, а после прясно изцеден фреш за абсолютен детокс и свеж, енергичен старт на деня.

Днес, напук на всичко, витаминозната ни бомба е ТЯ. Алекс Петканова. Свежа, зелена и ужасно усмихнато красива! A #urbandetox тайните й са>>>



Утрото...
е моето любимо време от денонощието! Особено в дните, когато ме буди слънцето. Безценно!

Закуската... е задължителното нещо, без което не мога. Със закуската си набавям енергията, необходима за предстоящия ден. Старая се да наблягам на сезонните плодове и ядки, а нещо, което много обичам, е зелен чай. Много често заменям кафето със зелен чай, защото е изключително полезен и детоксикиращ.

Началото... винаги е трудно, но си заслужава да започнеш ново начинание.

Детоксът... е времето, през което отдаваш необходимата грижа за тялото си, за да може то да ти се отблагодари по-късно. С точните „помощници“ - витамини, минерали и антиоксиданти, детоксът не е никак сложен процес, дори напротив. 

Пътят... трябва да си го извървиш сам, за да усвоиш истински уроците на живота.



Отпускането...
е нещо, което трудно владея, защото постоянно съм бързаща и в стресови ситуации. Но осъзнавам колко е важно и се старая да си отделям повече време за мен.

Сигурността...
е едно от най-важните качества, които търся в човека до мен.

Колебанието... не ми е присъщо! Защото винаги знам какво искам и какво ще ми коства да го постигна.

Усещането... за нещата от живота е много фина материя... аз май съм от хората, които действат емоционално и според начина, по който усещат момента.

Вярата... е най-добрият приятел на волята и ни помага да постигаме целите си без колебание.

Обещанието...
не струва пред действието!

Целта...
не може да има прогрес, без да имаш ясна цел. Иначе ставаш прекалено хаотичен и разхвърлян.



Красотата…
е субективно понятие. За мен естественото е красиво и това е и моят стремеж. Харесвам понятието „естествена красота“ и уважавам малките помощници, с които е лесно да се поддържа.

Кожата… безспорно най-важната част, особено когато става въпрос за „естествена красота“, затова и не трябва да се подценява грижата за кожата.
Грижата за кожата…задължителна. Основните стъпки са дневен крем сутрин, нощен крем вечер преди лягане и маска. Ще разбия митовете, че маската за лице отнема много време, защото 1-минутните маски NIVEA Urban Detox са спасителен пояс за днешното динамично ежедневие.



Вдъхновението... е любов към нещата, с които се занимаваш. Вдъхновението в светлинката, която свети вътре в теб, когато помислиш за нещо любимо.

Градът… вдъхновяващ, цветен, забързан и уви, малко мръсен. Въпреки това, обичам града с всичките му предизвикателства. Най-трудно е да запазиш кожата си чиста и свежа заради всички тези изгорели газове от автомобилите и праха, но ако намериш правилните помощници няма място за притеснение. NIVEA създадоха специална серия за грижа за кожата в градска среда, която ѝ дава всичко необходимо, за да е хидратирана и защитена.

Умората... е нещо, което се преструвам, че го няма.

Нощта... е времето, когато чета книга, говоря с приятелки по телефона и гледам вдъхновяващи филми.



Сънят... е много важен, но за съжаление никога не ми стига!

Мечтата... ми беше да стана полицайка като порасна, но уви! (смее се) 

Любовта... започва първо от любовта към теб самия и след това към всичко останало!

Ти... Аз съм вечно замечтана и жадна за нови приключения!




 

More Beauty News