Следва

Стил урок на седмицата: Обратно към ресните

Ще има ли Vogue Africa или не?

Модната библия прави крачки към нови територии?

All fashion преди 6 години

Не става дума само за нова държава  из Европа или Америка, а за ЦЯЛ континент.

Изчерпателната и вдъхновяваща Африка е новата мета на фешън магната. Като свържем Vogue и Африка, няма как да не се сетим и за чернокожата газела, Наоми Кембъл.

При посещението си в Нигерия, супермоделката настоя, че определено е необходима по-добра презентация на континента. Наоми заяви, че списанието трябва да даде шанс на Африка, признавайки й огромния принос в модната индустрия.

„Трябва да има Vogue Африка. Имаме в Арабия, а Африка е следващата стълбичка. Това наистина трябва да се осъществи. Африка никога не е имала възможността да бъде презентирана по такъв начин. Техните тъкани, материали и дизайни заслужават да бъдат показани и приети на глобалната модна платформа. Цвета на кожата не определя уменията на един индивид", казва Кембъл.

Фешън индустрия все повече привлича негативни критики през последните няколко години, заради влиятелните дизайнери и модни къщи, които ползват единствено и само бели модели. Condé Nast International, които публикуват Vogue, все още не са дали коментар на новината инициирана от чернокожата Наоми. Едно е сигурно, познавайки борбения дух и упоритостта на Кембъл, африканското издание на Vogue за бързо време може да погледне света право в очите.

More All fashion