Ще има ли Vogue Africa или не?

Ще има ли Vogue Africa или не?

Модната библия прави крачки към нови територии?

Не става дума само за нова държава  из Европа или Америка, а за ЦЯЛ континент.

Изчерпателната и вдъхновяваща Африка е новата мета на фешън магната. Като свържем Vogue и Африка, няма как да не се сетим и за чернокожата газела, Наоми Кембъл.

При посещението си в Нигерия, супермоделката настоя, че определено е необходима по-добра презентация на континента. Наоми заяви, че списанието трябва да даде шанс на Африка, признавайки й огромния принос в модната индустрия.

„Трябва да има Vogue Африка. Имаме в Арабия, а Африка е следващата стълбичка. Това наистина трябва да се осъществи. Африка никога не е имала възможността да бъде презентирана по такъв начин. Техните тъкани, материали и дизайни заслужават да бъдат показани и приети на глобалната модна платформа. Цвета на кожата не определя уменията на един индивид", казва Кембъл.

Фешън индустрия все повече привлича негативни критики през последните няколко години, заради влиятелните дизайнери и модни къщи, които ползват единствено и само бели модели. Condé Nast International, които публикуват Vogue, все още не са дали коментар на новината инициирана от чернокожата Наоми. Едно е сигурно, познавайки борбения дух и упоритостта на Кембъл, африканското издание на Vogue за бързо време може да погледне света право в очите.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.