Следва

КРАЙ? Гоша Рубчинский спира с модата?

Дизайнери за следене: Ивана Пиля

Авангардност и една по-различна естетика от "Балканския силиконов стил"!
 

All fashion преди 6 години

В рубриката ни днес презентираме талантлив творец с име: Ивана Пиля, дипломиран моден дизайнер на "Националната Художествена Академия" в Белград, Сърбия.

От 2007 г. насам, Ивана работи като дизайнер на спортни дрехи в различни модни къщи. Опитът, който натрупва, е безценен и това отлично си личи във всичките й нови колекции, разходени на световния моден подиум в столиците на Холандия, Германия, Великобритания, Дубай и др.


В началото на 2010-та, Пиля, с дипломната си колекция, съставена от 15 дизайна, печели международния конкурс FASHIONCLASH, който я награждава с презентация на линията в Холандия.

Колекцията е вдъхновена от японската култура и оригами като технология на изработка. Разпознаваема по маниера си на работа Ивана неколкократно се изявява в различни медии, споделяйки, че се инспирира от филми на ужасите и по-различните човешки, психологически разсъждения. 

Провокативното творчество на артиста се маркира от геометрични и леко монументални форми на платове, които минават през ножицата на автора и се преобразяват в уникални рокли, поли, кимона и други модни елементи. На пръв поглед веднага ще я свържем с вечния Алекзандър Маккуин, но впоследствие, като навлезем по-детайлно в изкуството й ще разберем, че дизайните, концепцията и стила й са коренно различни от тези на британския bad boy.

Дизайните на изумително талантливата сръбкиня се носят от много известни личности - Дита фон Тийз, Ели Голдинг, Лили Алън, Дейзи Лоу, Палома Фейт и много други.

Харесваме този екстравагантен подход на Пиля! Вижте ревюто й във видеото и познайте защо обичаме "Berlin Аlternative Fashion Week"!

More All fashion