Следва

Назаем взехме: Изповедта на Андрей Тарковски

N1 актьорска школа от LA с професионален актьорски клас у нас!

На 14 – ти и 15 – ти Април в София за шести път ще се организира професионален ак-тьоски клас с номер едно студио в Лос Анджелес – AMAW...

Events преди 6 години

Двудневният интензивен курс включва обучение на актьорско майсторсто пред каме-ра и техники за явяване на кастинг.

AMAW е едно от най-обичаните актьорски студиа в Лос Анджелес. Това показва еже-годната класация на реномираното изднаие Backstage, като в продължение на четири години печели в шест основни категории. Едни от най-големите млади звезди в Хо-ливуд са обучение от студио AMAW: Шейлин Уудлин ( “Дивиргенти“; “Вината в наши-те звезди“), номинирана два пъти за „Златен глобус“; Александра Дадарио ( “Истинс-ки дедектив“; “Сан Андрреас“; “Спасители на плажа“) и много други.

Наскоро студиото отпразнува своята 20 годишнина. Две десетилетия след скромното си начало, започнало със седем ученика в хола на основателя на школата Антъни Мейндел, днес студиото може да се похвали с хиляди актьори по целия свят и с филиали в Ню Йорк, Лондон, Торонто, Ванкувър, Сидни и Атлатна.

В България, предприемачеството за организиране на АМАW курсовете е на Юлиан Костов, ученик на школата в Лондон. Младият актьор тази година попадна в дълкия списък на предложения за номинации БАФТА за най-добър актьор в главна роля, в драма по истинска история от Втората световна война - Another Mother’s Son, с участи-ето на Джон Хана и Ронан Кийтинг.

„Школата ми беше препоръчана от двама души от Лондон и Ню Йорк, както и косвено от Раян Гослинг през трети човек от Лос Анджелис, Достатъчно обещаващо ми се сто-ри да отида да гледам (безплатно) една сесия. Това, което ме привлече школата беше инстинктът, свободата и смелостта, с която актьорите играеха и как приемаха момен-тално дори най-странните дирекции от бликащия с енергия мастър учител в Лондон – Мичъл Милън. Актьорите играеха, държейки сцената в ръка, дори не знаехе текста, а изглеждаше, че знаят какво да кажат дори преди да погледнат към репликата си. Това е така нареченото (дълбоко) „слушане“ и е най-важното умение в актьорската профе-сия – способността да чуваш думите на партньора си, сякаш ги чуваш за първи път. Та, това ми хареса в школата - нещата са обяснени на модерен език и се работи инс-тиктивно, а не аналитично и теоритично. Достатъчно е трудно, за да няма нужда да бъде и сложно! Благодарение на менторите ми в AMAW при които “тренирах”, развих именно тези уменията в себе си, на които дължа развитието на кариерата ми.“ – споделя Юлиан за методите на обучение в актьорската школа AMAW.

През изминалите мастъркласове на актьорската школата в България, по този анти-метод ра-ботиха актьори и музиклани артисти като Лорина Камбурова, Иво Аръков, Поли Генова, Боря-на Братоева, Антон Порязов, Тони Ангелова, както и много други талантливи актриси и актьо-ри на всякакви възрасти.

Местата в 2-дневния камера клас са отворени към всички интересуващи се, но са ограничени, за да може да се даде нужното време и внимание на всеки участник. Задължително е сво-бодното владеене на английски език. Има места и за наблюдатели. Повече информация мо-же да се получи на [email protected] , както и под името „AMAW Bulgaria” във фейсбук.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?