Следва

За войната, Щази и живота от първо лице

Годишната изложба на „ПРИНТ НЕСТ“ се открива на 11 април

PRINT NEST in RED DOT

Events преди 6 години

Изложбите на ПРИНТ НЕСТ винаги са били необвързани с клишета и свободни от предразсъдъци. Младите автори с лекота разчупват дефинициите и винаги са търсили свободата на изразяване. За тях техниката е асфалтът на пистата, откъдето излита въображението.

Утре, на 11 април ще се открие традиционната вече годишна изложба на арт групата ПРИНТ НЕСТ. Тя ще се състои в галерия и арт депо „Червената точка“ и ще продължи до 5 май. Обединяващата тема тази година е FOOTloose /в превод – необвързан, свободен/. Привлечени от свободата на изразяване, младите майстори на съвременната графика ще прескочат ограниченията на техниката и ще потърсят себе си в различни изразни средства. Общата им изложба ще представи, разбира се, класическа графика с очаквано неочаквани сюжети, но също така ще включва инсталации, видео арт и живопис.

Петимата художници в ПРИНТ НЕСТ са вече добре познатите Зоран Мише (с награда за млад автор на Национлания графичен конкурс "Георги Герасимов" 2017), Горан Тричковски, Васил Ангелов (отличен през 2017 с престижната 1-ва награда на Международното триенале на графиката в Кочи, Япония), Павел Целкоски и Иван Матеев (отличен с призовото 1-во място на Националния конкурс за графика към галерия Средец, София).
Арт депо „Червената точка“ препоръчва: вижте ги сега, защото догодина ще са много по-различни.

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?