Следва

Гениалните прости неща. Диня с малко джинджифил. Вълшебно SORBETTO!

Мода и приключения в Глазгоу

Scotch уиски, гайди и шотландски полички. Средновековни замъци и аудиторията на Норман Фостър. Къде ли? В Глазгоу...

All About Life преди 14 години

Scotch уиски, гайди и шотландски полички. Средновековни замъци и аудиторията на Норман Фостър. Къде ли? В Глазгоу, разбира се. Посещението ти на най-голямия шотландски град в периода между 11 и 14 ноември не се изчерпва с това.

През тези няколко дни ще се проведе Glasgow Fashion Week. Дизайнерите, които участват там, са отвсякъде – като започнем от Великобритания, минем през Океания и Европа и стигнем до Азия и Африка. Това е и интересното на международната седмица на модата в шотландския град – много разнообразие и много различни стилове, събрани от различните краища на света. Много често точно този елемент отсъства на най-големите модни седмици.

Целта на Glasgow Fashion Week е да утвърди града, като център, в който се съчетават мода, стил и иновационно мислене. За повече информация относно дизайнери и изложения, можеш да посетиш и официалнияим сайт http://www.gfashionweek.com/.



Пътуването до там си струва най-малкото, защото разходката до най-големия шотландски град е незаменимо изживяване. Бил си в Лондон и мислиш, че си събрал достатъчно от духа на „Острова”. Напълно грешно – използвай идеята за Glasgow Fashion Week като отправна точка, която ще те поведе към модерната и средновековна архитектура на града, традиоционните пъбове, и така, докато стигнеш до столицата – Единбург. Ще излъжеш ако кажете, че когато си гледал сериите на „Убийства в Мидсъмър”, не си мечтал да посетиш някой от типичните стари британски градове.



Начините, по които стигаш там, са много – едното решение са директните полети на British Airways и Austrian Airlines. Ако пък решиш да ползваш low-cost компаниите и да удължиш пътуването си с няколко часа, може да летиш до Лондон с Wizz Air, а оттам или с вътрешен полет на Ryan Air (най-най-нискотарифната компания, която за съжаление не лети до София) до Глазгоу или пък с автобус от центъра на Лондон. Отправната точка е Victoria Station, а пътуването продължава около 10 часа.

Какво му мислиш? Действай преди цените на low-cost полетите да станат колкото наема на частен самолет!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.