Следва

Запознай се с Жул Паскин

Някой международно ми звъни?

От януари 2017 г. досега компанията е инвестирала над 120 млн. лева в модернизация на мрежата

 

All About Life преди 5 години

Мтел, част от A1 Group, променя сигнала „свободно” в своята мрежа. Телекомът вече въведе пилотно обновяването в района на Бургас, Варна, Добрич и Шумен. До началото на месец май новият сигнал ще бъде активен в цялата страна. Той ще бъде с по-съвременно и модерно звучене.

Промяната на сигнала „свободно” е част от стратегията на Мтел постоянно да подобрява своята мрежа, за да достави по-добри услуги на клиентите си, като внедрява последните иновации в телекомуникациите. От началото на 2017 г. досега компанията е инвестирала над 120 милиона лева в модернизация на своята мрежата.

Мтел винаги е била лидер на телекомуникационния пазар по отношение на поддръжката и модернизацията на мрежата. Компанията първа у нас демонстрира скорости в 4G мрежа още през 2011 г. През 2017 г. Мтел започна процеса по внедряването на 4.5G мрежа, която осигурява скорост на връзката с 30% по-висока спрямо досега. Технологията, която позволява това, се нарича „обединяване на честоти” (Carrier Aggregation) и генерира многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър. Мтел планира да завърши процеса по имплементация на 4.5G мрежа в цялата страна до края на лятото тази година.

В средата на февруари Мтел показа за пръв път у нас и 5G технология. Това се случи по време на специално събитие, което включваше високоскоростен тест на 5G, VR демонстрация и балансиращи индустриални роботи. По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR експериментът представи стрийминг на съдържание с 4К резолюция без никакво забавяне. С помощта на специални роботи, които балансират топка върху равна повърхност, беше онагледено ниско закъснение от около 1 милисекунда, което се постига в 5G мрежа. Текущите инвестиции и подготовка на мрежата ще позволят на Мтел бърз ъпгрейд към 5G, когато това е възможно.

 

More All About Life