Следва

Double Troublе: Allons à la Riviera

От ... до 55: Style еволюцията на Марк Джейкъбс

Прясно зает...

All fashion преди 6 години

... че и с предложение във веригата за бързо хранене Chipotle, нямаше как да не обърнем внимание на Ем Джей.

Как тръгна, какво стана и накъде върви...

В средата на 80-те години на 20-ти век, момчето, което преди два дни навърши 55 години, бе известно като дългокос фен на грънджа. Облечен в червен тренч от макинтош и с постоянно запалена цигара в ръката, Марк лесно може да мине за китарист на рок група.

Твърде смел за модата тогава? Никак даже, защото ударното назначение не закъснява и през 1997 година той бива назначен начело на Louis Vuitton.

Началото на кариерата на толкова важно място за мода всъщност вдъхновява Джейкъбс да промени собствения си стил в посока минимализъм и изчистеност. На мястото на безразсъдство и плътно привързани в талията хавайски ризи се появяват стриктни джъмпери, плътно закопчани ризи и очила с по-дебела рамка. След известно време време той се отказва от косата си и раменете остава голи благодарение на машинката за подстригване. До края на своята 17-годишна кариера в Louis Vuitton, обаче, Джейкъбс си позволява да излезе извън релсите - осмелява се да носи строги вълнени полички или такива от пурпурна коприна, черна дантела рокля и чифт боксерки в бяло и розова. Но все пак - все "принадлежности" обичайни за такъв човек.

И как да не се привържеш към такъв смел човек, който не се отрече да се разхожда с класическа чанта Chanel 2.55? Най-ярките и най-модерните изяви на Марк Джейкъбс след навечерието на юбилея му на вашето внимание в галерията горе>>>

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).