Следва

Double Troublе: Allons à la Riviera

От ... до 55: Style еволюцията на Марк Джейкъбс

Прясно зает...

All fashion преди 5 години

... че и с предложение във веригата за бързо хранене Chipotle, нямаше как да не обърнем внимание на Ем Джей.

Как тръгна, какво стана и накъде върви...

В средата на 80-те години на 20-ти век, момчето, което преди два дни навърши 55 години, бе известно като дългокос фен на грънджа. Облечен в червен тренч от макинтош и с постоянно запалена цигара в ръката, Марк лесно може да мине за китарист на рок група.

Твърде смел за модата тогава? Никак даже, защото ударното назначение не закъснява и през 1997 година той бива назначен начело на Louis Vuitton.

Началото на кариерата на толкова важно място за мода всъщност вдъхновява Джейкъбс да промени собствения си стил в посока минимализъм и изчистеност. На мястото на безразсъдство и плътно привързани в талията хавайски ризи се появяват стриктни джъмпери, плътно закопчани ризи и очила с по-дебела рамка. След известно време време той се отказва от косата си и раменете остава голи благодарение на машинката за подстригване. До края на своята 17-годишна кариера в Louis Vuitton, обаче, Джейкъбс си позволява да излезе извън релсите - осмелява се да носи строги вълнени полички или такива от пурпурна коприна, черна дантела рокля и чифт боксерки в бяло и розова. Но все пак - все "принадлежности" обичайни за такъв човек.

И как да не се привържеш към такъв смел човек, който не се отрече да се разхожда с класическа чанта Chanel 2.55? Най-ярките и най-модерните изяви на Марк Джейкъбс след навечерието на юбилея му на вашето внимание в галерията горе>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.