Следва

Мадона! Мадона! Мадона! София е прелъстена завинаги

Уикенд предложения от Колибри и ViewSofia

Представяме ти новата поредица на Колибри „Духовност и самоусъвършенстване”, където можеш да откриеш...

Books преди 14 години

1. Представяме ти новата поредица на Колибри „Духовност и самоусъвършенстване”, където можеш да откриеш малките тайни на истинското щастие. Поредицата стартира с френския автор Лоран Гунел - „Човекът, който искаше да бъде щастлив“, с превод Румяна Маркова, едно малко ръководство за освобождаване на духа от всичко, което ни пречи да бъдем щастливи. Много съботно четиво!

Остров Бали. Раят на земята. Пищна растителност, екзотични птици, простодушни хора, които не знаят да казват „не” – и един западноевропеец, привлечен от славата на местния лечител. Диагнозата на лечителя е категорична: нашият герой е в добро здраве, но не е щастлив. И лечителят го повежда по дългия път на самопознанието, което единствено може да му помогне да осъществи мечтите си.

Вълнуващо приключение, по време на което научаваме, че ние сме такива, за каквито се мислим, че когато сме убедени в нещо, то се превръща в действителност, че истината за нас е онова, което вярваме за себе си, че улавяме и преработваме само тази информация, която съответства на характера и природата ни, че тълкуваме реалността според отношението ни към нея. Научаваме и как да се освободим от спъващите ни предубеждения, за да постигнем щастието.

Цена 10 лв.

2. Колибри стартира и друга поредица романи, която представя всепризнатия майстор на трилъра и съспенса Дийн Кунц. Първата книга на пазара е „Съпругът”, с превод Павел Главусанов, и идеално замества „Перфектно убийство”  в събота от 20.00 по Нова.

Kакво сме готови да сторим за онези, които обичаме? Бихме ли умрели за тях? Бихме ли убили? На 14 май, понеделник, в 11,43 джиесемът на Мич иззвънява и той научава, че жена му е отвлечена. Два милиона долара е сумата, която искат похитителите й. Холи е секретарка във фирма, Мич е градинар, откъде би могъл да намери два милиона? „Обичаш ли я?“ – „Тя е всичко за мен на тая земя.” – „Щом като ти е всичко на тая земя, все ще намериш откъде.” Похитителите му дават срок от 60 часа и за да докажат категоричността си, пред очите му застрелват случаен минувач, излязъл да изведе кучето си. Указанията им са ясни, Мичъл Рафърти трябва да осигури парите. Оттук нататък в пъзела от неочаквани и шокови събития са въвлечени не само Мич, но и брат му Ансън, както и техните родители, отвлечената Холи, психопатът Джими Нъл, престъпниците и инспектор Тагарт, който може да се окаже техен съучастник.

Цена 15 лв.

3. За любителите на южните страсти на пазара вече е и новата книга на Исабел Алиенде „Сборът на дните”, с превод от Маня Костова.

В последната си книга "Сборът на дните" (2007) Исабел Алиенде се връща към личните спомени и семейната история, за да изтъче сложното платно на взаимоотношенията между близките й хора, да изрази искрено и лично откровените си виждания за любовта и брака, приятелството, наркотичната зависимост, религиозния фанатизъм, оцеляването след смъртта на най-близкия и любим човек и цялата многоцветна палитра на човешките чувства и връзки. Тези спомени са своеобразно продължение на "Паула" и Алиенде използва рамките на творбата си, за да ни позволи да надникнем в нейната сложна същност на своенравна съпруга, властна майка, всеотдаен творец и писател, търсач на духовни преживявания.

Цена 15 лв.

More Books