Следва

H&M x Anna Glover = Нова Spring Колекция

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2018: 80-те! Този път без прошка!

Back to back...

All fashion преди 6 години

"Всичо най-хубаво наведнъж" е изразът, който най-добре описва ерата на 80-те по отношение на модата. Тези години са били блестящи отвсякъде, съчетавайки няколко стила - new wave, post-disco, готик, блясък и еклектика.

Versace

Versace

Точно заради стилистичното си разнообразие, 80-те привличат вниманието на дизайнерите все повече и повече, и пак, и пак. Вдъхновението им от онези времена се наблюдава в Тенденциите за Пролет/Лято 2018 със стабилно присъствие, да не кажем до степен на диктат.

Versace

Отчасти това ознава да се обличаме като сър Елтън Джон - просто икона, затова и приемам. Сър Елтън е буквално пропит в пролетно-лятната колекция на Gucci, в която Алесандро Микеле основно се уповава на работата на дизайнера Боб Маки, считан за отговорен за стила на звездата именно в отминалите 80-те.

Gucci

Gucci

Gucci

Секси влияние на 80-те присъства в колекциите за сезона на Mugler, Tom Ford и Saint Laurent. Дизайнерите ни обличат в конусообразни силуети, стегнати корсети и бодита, както и смокинги с широки рамене върху голо тяло, цветни блузи с къдри и дълбоко деколте.

Mugler

Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford

Tom Ford

Тук преобладава New wave вълната, най-силно изразена в колекцията на Prada. 

Prada

За да сме в крак с разказаното и показаното, веднага се сдобиваме с чифт черни очила, леопардов принт, нещо на ивици и няколко модела панталони, най-добре с висока талия, and we are ready for SS18. 

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

Saint Laurent

More All fashion