Следва

Най-доброто от руската класика в зала „България“

„Закуска в ателието“

„Закуска в ателието“ е заглавие, което привидно успокоява драматичната тревожност в картините от новата изложба на Атанас Хранов...

Events преди 6 години

Бавният вятър на носталгията и копнежа от предишните творби е заменен от внезапно отворени процепи в пространството, от резки замахвания на четката, от частично маркирани силуети на сгради и хора.

Непозната страна на таланта си показва в тази колекция Атанас Хранов: способност да изживява и показва разпъването на човешкото битие между страданието и утехата. Великата илюзия на красотата отново е тук, отново пълни очите и вълнува сърцето, но някъде зад ъгъла се усеща напрежение, минава сянка на колебание, чува се човешка въздишка. И толкова по-силно зрителят на изложбата възжелава светът да върне баланса си, да възстанови вертикалите си, да изживее целостта между човешката душа и божествения дъх. Човекът се бори с разрухата около и в себе си. Закуската в ателието на съзнанието е опит на художника да преодолее забравата, да надмогне умората, да запали отново кандилото на вярата, да намери чистия звън на думите, да ни подари блясъка на света.

Изложба
„Закуска в ателието“
Атанас Хранов

17 април – 4 май 2018
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?