Следва

Клоуи Кардашян за ИСТИНАТА и лъжите

Mясто за споделяне на проекти, храна и култура: Къде се помещава Nuvola Lavazza?

Свързан едновременно с традициите на Италия и иновациите, Nuvola Lavazza на архитекта Чино Дзуки демонстрира своите "корени в бъдещето", въплъщаващи ценностите на компанията и над 120-годишната й история...

All About Life преди 6 години

Пространство, отворено към града, Италия и света. Новият централен офис на Lavazza съчетава гурме ресторант и интерактивен музей, голяма зала за събития и археологически разкопки, иновативно бистро и Институт по приложни изкуства и дизайн (IAAD).

Уникален проект, създаден от четвъртото поколение на семейство Lavazza, съвместно с водещи фигури в архитектурата, кулинарията, сценографията и дизайна - "Златният отбор" с участието на Чино Дзуки, Феран Адриа, Федерико Занаси, Данте Ферети и Ралф Апелбаум.

Ново пространство отвори врати в Торино, Италия. Това е сграда от 30 000 кв. м., наречена Nuvola (облак, ит. ез.), която създава идеи и работни места, храна и култура. Nuvola е отворена към света и има характерния вкус на италианското кафе, както и капацитет да събуди въображението и да ни накара да наблюдаваме далечината..

Всъщност Nuvola е много повече от новия централен офис на Lavazza - компанията, създала изкуството за смесване на кафе в началото на 20-и век и станала глобален посланик на автентичното италианско кафе. Това е сграда, която приема различни форми спрямо разнообразните си роли. Nuvola Lavazza е авангардна офис сграда, проектирана за комфорт на служителите, съчетан с уважение към околната среда. Nuvola е гурме ресторант и символ на нова философия на безгрижие и неформално споделяне на ястия - нова визия за съвременната италианска кухня. Тя е също и музей, който ще покаже вселената на кафето и успехите на Lavazza. И това не е всичко: Nuvola е площад, отворен за обществеността, с видимите останки на раннохристиянска базилика (в археологическия музей на сградата) и голямо пространство за провеждане на дебати, конгреси и културни събития. В сградата има и бистро. Nuvola Lavazza e и дом на IAAD (Института за приложни изкуства и дизайн) и над 700 млади творци.

С инвестиция от над 120 млн. евро Nuvola Lavazza въплъщава ценностите на компанията и над 120-годишната й история. Проектирана от архитекта Чино Дзуки, сградата вдъхновява хората, насърчава диалога, предлага културни, социални, бизнес и кулинарни изживявания. Nuvola Lavazza има "корени в бъдещето". Всъщност това е цялостна екосистема, която черпи сила от миналото и нова енергия от бъдещето, вдъхновена от необходимостта от непрестанни иновации.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.