Bridal Spring 2019-та: Carolina Herrera

Bridal Spring 2019-та: Carolina Herrera

След официалното оттегляне на госпожа Ерера...

...през февруари и пищното дефиле, с което отбеляза своето сбогуване с едноименния си бранд, от чисто креативна гледна точка, отговорността вече пада върху Уес Гордън. 

Дизайнерът твори рамо до рамо с Ерера през последните няколко сезона преди напускането й, но сватбеният сезон за Пролет 2019-та бележи всъщност неговата първа самостоятелна колекция.

Това, което се наблюдава от първи поглед е отдаването на почит към традициите на къщата - изчистени минималистични силуети с екстраординерни детайли като панделки, бродерии и воали. Селекцията е богата на интерпретации и обхваща широк спектър от вдъхновения - семпъл, но невероятно елегантен "монашески" дизайн; класически романтични силуети без презрамки и с обем в полата; дантела като акцент на правилните места.

Друг детайл, който се откроява особено ярко е присъствието на цвят. Той не е прийом в колекцията, контрастно на Vera Wang , но все пак може да се похвали със забележимо присъствие. А самият Гордън казва така: "В същността на къща Herrera е заложена идеята за цвят и затова мисълта да представим две колекции на година без присъствието на такъв, не ни се понрави." Интерпретацията на креативния екип се превежда под формата на ръчно изрисувани цветя, детайли в жълто и перлени копчета, а резултатът е едновременно класически и много модерен line up, който по думите на дизайнера, олицетворява самата госпожа Ерера.

Цялата колекция в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia