Следва

Крадем визии: Фест аутфитът на Бела

Fast Fashion: Вилияна Карушкова

Black is such a happy color…

All fashion преди 5 години

Oт София до Париж и обратно.Трети курс, специалност „Мода“ в НХА. Вилияна и лейбълът й SEDDUM? Хвърлете един поглед върху, краткото ни но много интересно интервю, в редовете долу>>>

Разберете защо българите, предимно предпочитат черния цвят за разлика от другите цветове. Опознайте разликите между италианския street style и софийския. Потънете и размислете, във и около въпроса: „Роб“ ли сте на модните тенденции? Чрез дизайните й, визуално усетете цялата креативна експанзия на един прекрасен и млад артист като Карушкова. Бална рокля или секънд хенд?


V.S: Париж...Разкажи ни за Non-persona, за идеята около раждането на бранда SEDDUM и какво го прави различен от другите световни лейбъли?
В.К.:
Париж е приказен! Във всяко отношение.
Брандът се роди спонтанно, имаше план за такъв като цяло, но той стоеше малко по-напред във времето. В случая обстоятелствата ме изненадаха и ми показаха, че моментът е настъпил. Получих покана от Париж и разбрах, че трябва да започне по-активно работата. Време няма, работа-ДА!
“Non-Persona” е първата колекция на Seddum. Провокирана е от идентичността на човека, маската, която той поставя в ежедневието си. Идеята е да предизвика човека да разрови и потърси своята идентичност, а не да се обезличава, което в ден днешен е често срещано.

V.S: Има ли България голяма таргет група, която предпочита единствено естетиката на черния цвят в модния дизайн?
В.К.:
Голяма е много относително казано. В България черното е предпочитан цвят от много хора, но не мисля, че провокацията идва от авангардната мода, по-скоро са други поривите, провокирали хората тук да носят черно. Но България се развива много бързо и смятам, че групата от хора, която се интересува от тази естетика расте и започва да открива себе си в именно тази ниша.

V.S: Миналата година беше на Еразъм в Милано. Повече ти харесва street style-а на италианците или българите, и защо така?
В.К.:
Италианците владеят изкуството на това да бъдат кич, но да изглеждат винаги добре. Определено стрийт стайла е далеч от моите виждания за това как бих се обличала ежедневно, но със сигурност не може да се отрече, че намират перфектния баланс между кича и добрия изтънчен вкус. Относно българите, тук нещата смятам, че са доста разнородни, което е нещо много позитивно и показва, че по-малко се влияем от тенденциите или поне ги пречупваме през нашата призма.

V.S: "Роб" ли си на модните тенденции?
В.К.:
Не! Не следя модни тенденции, поне не целенасочено. Хората от нашата среда казват обаче, че ние ги привличаме без дори да го правим съзнателно.

V.S: Какво означава феномена Мода според теб?
В.К.:
Константна промяна.

V.S: Твоят фешън фетиш?
В.К.:
Чантите.

V.S: Прекрасни пръстени, по твой дизайн или?
В.К.:
Да, те са проект, който успях да реализирам по време на престоя си в Милано.

V.S: Какво би променила/изкоренила от/на българската модна сцена?
В.К.:
Пошлостта. И лошия вкус, което обаче е субективно и трудно за определяне.

V:S: Вилияна в една дума…
В.К.:
Енергична.

V.S: Бална рокля или second hand?
В.К.:
СЕКЪНД ХЕНД!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.