Следва

Крадем визии: Фест аутфитът на Бела

Fast Fashion: Вилияна Карушкова

Black is such a happy color…

All fashion преди 5 години

Oт София до Париж и обратно.Трети курс, специалност „Мода“ в НХА. Вилияна и лейбълът й SEDDUM? Хвърлете един поглед върху, краткото ни но много интересно интервю, в редовете долу>>>

Разберете защо българите, предимно предпочитат черния цвят за разлика от другите цветове. Опознайте разликите между италианския street style и софийския. Потънете и размислете, във и около въпроса: „Роб“ ли сте на модните тенденции? Чрез дизайните й, визуално усетете цялата креативна експанзия на един прекрасен и млад артист като Карушкова. Бална рокля или секънд хенд?


V.S: Париж...Разкажи ни за Non-persona, за идеята около раждането на бранда SEDDUM и какво го прави различен от другите световни лейбъли?
В.К.:
Париж е приказен! Във всяко отношение.
Брандът се роди спонтанно, имаше план за такъв като цяло, но той стоеше малко по-напред във времето. В случая обстоятелствата ме изненадаха и ми показаха, че моментът е настъпил. Получих покана от Париж и разбрах, че трябва да започне по-активно работата. Време няма, работа-ДА!
“Non-Persona” е първата колекция на Seddum. Провокирана е от идентичността на човека, маската, която той поставя в ежедневието си. Идеята е да предизвика човека да разрови и потърси своята идентичност, а не да се обезличава, което в ден днешен е често срещано.

V.S: Има ли България голяма таргет група, която предпочита единствено естетиката на черния цвят в модния дизайн?
В.К.:
Голяма е много относително казано. В България черното е предпочитан цвят от много хора, но не мисля, че провокацията идва от авангардната мода, по-скоро са други поривите, провокирали хората тук да носят черно. Но България се развива много бързо и смятам, че групата от хора, която се интересува от тази естетика расте и започва да открива себе си в именно тази ниша.

V.S: Миналата година беше на Еразъм в Милано. Повече ти харесва street style-а на италианците или българите, и защо така?
В.К.:
Италианците владеят изкуството на това да бъдат кич, но да изглеждат винаги добре. Определено стрийт стайла е далеч от моите виждания за това как бих се обличала ежедневно, но със сигурност не може да се отрече, че намират перфектния баланс между кича и добрия изтънчен вкус. Относно българите, тук нещата смятам, че са доста разнородни, което е нещо много позитивно и показва, че по-малко се влияем от тенденциите или поне ги пречупваме през нашата призма.

V.S: "Роб" ли си на модните тенденции?
В.К.:
Не! Не следя модни тенденции, поне не целенасочено. Хората от нашата среда казват обаче, че ние ги привличаме без дори да го правим съзнателно.

V.S: Какво означава феномена Мода според теб?
В.К.:
Константна промяна.

V.S: Твоят фешън фетиш?
В.К.:
Чантите.

V.S: Прекрасни пръстени, по твой дизайн или?
В.К.:
Да, те са проект, който успях да реализирам по време на престоя си в Милано.

V.S: Какво би променила/изкоренила от/на българската модна сцена?
В.К.:
Пошлостта. И лошия вкус, което обаче е субективно и трудно за определяне.

V:S: Вилияна в една дума…
В.К.:
Енергична.

V.S: Бална рокля или second hand?
В.К.:
СЕКЪНД ХЕНД!

More All fashion