Следва

Bridal Spring 2019-та: Viktor&Rolf

H&M Conscious Exclusive е вече факт в магазините у нас!

....

All fashion преди 6 години

Вдъхновена от дома на шведските артисти Карин и Карл Ларсон, и Движението за изкуства и занаяти в Швеция, колекцията Conscious Exclusive на H&M за 2018 г. представлява модерна експресия на красива изработка и женска сила. Колекцията включва няколко рокли за специални поводи, които оставят трайно впечатление, но също така грабва и с изчистените си и модерни ежедневни решения. Моделите от жакард с флорален десен допълват графичното впечатление, което дантелата в колекцията създава, допълнена от принтове, вдъхновени от гоблени. Впечатляващите силуети са комбинирани с романтични детайли за акцентиращо, но същевременно нежно излъчване. Цветовата палитра се състои от нюанси в зелено, тъмносиво, бяло и черно с нотки на сребърно, сиво-синьо и розова пудра, а оранжевото е изтънчено и освежаващо. Всичко е изработено от устойчиви материали – освен органичен лен, органичен памук, органична коприна, TENCEL ™ и рециклиран полиестер, H&M въвежда рециклирано сребро и специалния ECONYL®, 100% – регенерирано найлоново влакно от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци.



Ръчно изработените гоблени и бродерии на Карин Ларсон, нейната любов към градината и контрастиращите характеристики на стаите в дома на семейството са умело превърнати от дизайнерския екип в зашеметяващи жакардови материи, абстрактни бродерии и принтове, базирани на конкретни предмети в къщата. По специално, принтът на пегаси е интерпретация на известния им гоблен, а принтовете на дървета са препратка към фреските по стените и таваните на една от стаите. Колекцията включва също и красиви бижута, изработени от рециклирано сребро. Различните форми на бижутата са вдъхновени от уникалните абажури с лалета в трапезарията на сем. Ларсон.

ОСНОВНИ МАТЕРИИ

H&M има удоволствието да представи ECONYL® и рециклирано сребро, използвани в колекцията Conscious Exclusive за първи път. ECONYL® представлява 100% регенерирани найлонови влакна от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци. Тази материя спомага за намаляване на въздействието върху климата и се грижи за чистотата на океаните. Рециклираното сребро се добива от надземни източници и промишлен скрап, като стари свещници, прибори от стерлингово сребро, монети и бижута. Всички модели от колекцията са изработени от устойчиви материи, сред които жакардова материя от рециклиран полиестер, органичен лен, органичен памук, органична коприна и TENCEL®.



ОСОБЕНОСТИ

Колекцията е празник за окото със своите впечатляващи цялостни принтове, но също и с текстилни бродерии, ръчна бродерия и втъкани метални нишки. Модерните дизайнерски елементи, като свалящи се маншети, реглан ръкави, детайли с връзки и леко асиметрични краища, са балансирани от по-романтични характеристики, като широки маншети, високи яки, нервюри, облечени копчета.

Колекцията Conscious Exclusive е вече в продажба в избрани магазини на H&M в цял свят, както и онлайн на hm.com. В България ще я откриете в магазин H&M на бул. „Витоша“ 6, както и онлайн.

More All fashion