Следва

Порицаха Митко Бербатов заради обувките му

Даниела Арнаут – Викни ми го Джъстин see on the dancefloor

За повечето хора името на Даниела е познато от скандала с Димитър Бербатов или с виртуалното й познанство с Парис Хилтън. Но за една част тя е най-известна като танцьорката на столичния хаус клуб...

Лица преди 14 години

За повечето хора името на Даниела е познато от скандала с Димитър Бербатов или с виртуалното й познанство с Парис Хилтън. Но за една част тя е най-известна като танцьорката на столичния хаус клуб „YALTA”, както и с това, че от известно време насам се занимава с дизайн и стайлинг. Срещнахме се с Даниела на по чаша кафе, за да ни разкаже за аферата си с известния футболист, за чалгата и за хаус културата у нас, за анорексията, стайлинга и модата, както и за това кой може да танцува по-добре – тя или Джъстин.

V.S.: Как си?
Д.А.:
Добре, благодаря.

V.S.: Занимаваш се с дизайн, с мода, откога?
Д.А.:
Ами аз от много отдавна имам страст към дизайна и към модата. От много малка правя дрехите си сама и сега започнах да се занимавам по-сериозно с дизайн и с шиене

V.S.: А къде можем да намерим твоите неща?
Д.А.:
Ами за сега никъде. Сега имам много тесен кръг от клиенти, приятели и почитателки и за тях работя. Проектът ми със студиото, което трябваше да бъде отворено март месец, малко се поотложи. То в нашата държава така ни завъртя финансовата криза, че нещата се случват много бавно. Инвестициите се дръпнаха. Оставила съм го като отворен проект. Надявам се до края на годината да направя собствена марка, собствена линия. Много ми стана жал, защото аз направих цяла колекция скици и т.н. с мои неща и сега вадя от тази колекция по едно-две неща за лятото.

V.S.: А сама ли шиеш?
Д.А.:
Аз имам и шивачки, но мога и сама да шия. Мога да седна, да си скроя и да си го направя. Мене много ме наплюха разни претендиращи дизайнерки, които дори не могат да си ушият нещо със собствените си ръце, а си мислят, че са големите гении. Аз, за разлика от тях, мога да си направя нещо напълно сама, със собствените ми ръце.

V.S.: Кой са тези дизайнерки?
Д.А.:
Не искам да говоря за тях. Ще ги нахапя и ще стане скандал. Предпочитам да си премълча. Да са живи и здрави щом са щастливи.

V.S.: Вие имахте някакъв спор с Вероника (Вероника Вапирова. Бел.р.)?
Д.А.:
А, Вероника. Тя е една моя бивша колежка, доколкото си спомням е танцьорка в „Червило” и после в „Ялта”, а сега започна май да се занимава усилено с мода. Нещо не ме харесва и тя особено.

V.S.: А на какво се дължи това нещо?
Д.А.:
Ами защото аз сега стартирам и стартирам доста силно. Факт. Хората имат голям интерес към мен, идейна съм, да, не съм Dolce&Gabbana, Versace, DSquared, но аз сега започвам, а и не съм се насочила на там. Аз винаги съм изработвала всичко сама от много малка. Спомням си как ме гледаха по улиците като пълна луда, но аз си се кефя. Нямам представа защо. Конкуренция. Както например 3-ма фотографи като се срещнат започват да се плюят. Това е напълно нормално във всяка една сфера. В България всички са хейтъри . Който каквото и да направи то веднага ще се наплюе. Аз се чувствам ощетена тук, нещо е сбъркано в нашата система. Аз ако бях в САЩ с това положение, с това, което мога, с този потенциал, с това развитие аз щях да карат три Поршета минимум.

V.S.: А защо не отиде в Щатите, а седиш тук?
Д.А.:
Това е моята страна, знам английски, но когато не си роден в дадена държава е различно, самият манталитет на хората е различен, културата, традициите са различни. Трябва да се промениш ти, няма държавата да се промени спрямо теб. Аз не се променям, аз съм такава каквато съм. Предпочитам тук да създавам някакви неща. Надявам се да помагам на млади талантливи хора, които са по провинцията или нямат тази среда. Имам достатъчно контакти и хората гледат на мен наистина сериозно, така че в един момент мога да помогна на хората.

V.S.: Кои са най-известните ти клиенти?
Д.А.:
Имам, но предпочитам да ги държа в конфиденциалност. Едно от известните ми клиентки, които всички познават е Райна. Аз не си ги избирам по това дали са известни или не. Сега съм много щастлива, защото в петък ще снимаме проект с Малина и Азис.

V.S.: Какво ще правиш с тях?
Д.А.:
Ще правя стайлинг на клипа и ще се появя вътре. Аз първо отказвах, но Малина ми се помоли и аз се навих. Довечера имаме среща и мислим да направим нещо клубно. А и тя е много идейна, сега иска да е като Лейди Гага, да има подобни клубни елементи. И така. Въпреки че Лейди Гага не ми харесва.

V.S.:Защо?
Д.А.:
Ми, защото е продукт. Нито не може кой знае колко да пее, нито да танцува, нито има потенциала да се развие на това ниво, на което хората, които наливат пари искат да я развият. Да, за нея работят уникалните стилисти, супер много пари са дадени за нея, супер много идеи, но тя е продукт. Тя е смешна. Бритни Спиър е много смешна. Кат Делуна, това пуерториканското дете-чудо е много смешна. За мен има само трима големи – Мадона, Джъстин Тимбърлейк и Еминем. Той изскочи брутално през последните няколко месеца.

V.S.: Сега ще ходиш ли на Мадона?
Д.А.:
Естествено. Тя ми идва на крака, как да не отида да я видя. Аз четох едно нейно интервю, където обяснява, че когато е била на 20, всички са я отритвали и не е знаела с какво точно да се занимава. Танцувала е, пеела е, ходела е по клубове, сгърчвала се е от работа, но си е намерила нишата, в която да се развива. Та по този повод тя казва: „Не знам какво се случва с живота ми, но ми харесва”. На моменти и на мен ми изкача тая фраза в главата. Наистина не знам какво се случва с живота ми, но ми харесва. Харесва ми да се занимавам с тия неща, да създавам, да правя някакви неща.

V.S.: Изкарват ли се пари от мода и от стайлинг в България?
Д.А.:
Не особено, трябва да се утвърдиш. За мене утвърдените дизайнери са Виргиния Здравкова, факт, много добра, Жени Живкова, много са потенциални, Невена. Невена прави уникални неща. Това са хора, които са успели да се развиват, да работят, да правят. Вероника е много креативна, въпреки че не я харесвам като човек, харесвам работата й. Жоро Драгнев също е уникално креативен човек. Много му се възхищавам, от него мога да се уча много. В момента работи за марката БРИГАДА. Казват му да направи колекция от дънкови платове и тоя човек какви сакенца, какви якенца прави, какви гащеризони. Уникален.

V.S.: А българите, които работят навън?
Д.А.:
Нямам наблюдения. Аз не съм от дизайнерите, които четат VOGUE, дори не го разглеждам. Аз не гледам модния канал, не чета списания, не наблюдавам работата на другите. Има неща, които толкова много ми харесват, че мога веднага да си ги ушия едно към едно, а не искам. Предпочитам аз да си ги измислям, да съм различна. Аз не се стремя да бъда различна, аз съм родена да бъда различна.

V.S.: А кои са ти любимите дизайнери?
Д.А.:
Джон Галиано. Той е луд, а всеки един луд човек, който се занимава с творчество, прави гениални неща. Карл Лагерфелд харесвам. Лагерфелд е тежък, а Галиано е прекален. Всяко едно нещо му е толкова изпипано и детайлно. Dolce&Gabbana харесвам, Elie Saab за официални рокли е ненадминат.

V.S.: Ти правиш ли бални рокли?
Д.А.:
Да.

V.S.: А булчински рокли?
Д.А.:
Не. Но бих направила за сестра ми, например.

V.S.: А за себе си?
Д.А.
Бих направила, само че не мисля, че ще я направя.

V.S.: Защо?
Д.А.:
Защото си избираш едното или другото. Да имаш любовта на живота си или живота, който искаш да имаш.

V.S.: А ти кое избра?
Д.А.:
Да се развивам, да вървя само напред и нагоре. Не държа нито на семейства, нито на любов. До себе си вече не допускам хора, мъже. Категорично не желая.



V.S.: За да си на върха, трябва да си сам?
Д.А.:
Точно. Имам много приятели, които ме подкрепят. Хората си мислят, че се държа като кралица, че съм студена и надменна, но аз искам да съм си спокойна.

V.S.: А не си ли самотна?
Д.А.:
Не, аз никога не съм сама. Около мен винаги има много хора. И приятели, и приятелки, и хора с различна сексуална ориентация, които аз не ги деля. Всеки има право на избор. За мен това, че някой е с различна сексуална ориентация не означава, че е различен. Точно това са хората, които най-много ме подкрепят и винаги са до мен.

V.S.: Разкажи ми за Парис Хилтън.
Д.А.:
Той MySpace стана много скучен от една година насам. Последно, когато си писахме, ме беше поканила на гости във Венеция, в на дядо й хотела, ама така и не станаха нещата. Тя сега е много влюбена. Тя е човек на момента. Много рядко можеш да я хванеш да седнете да си пишете. Ние, когато се запознахме аз бях супер искрена с нея, тя това отношение го усети и освен това имало е някакъв период като дупка. Тя не се спира. Ние не сме първи приятелки, но си пишем. Мога да ти изпратя снимки от рождения й ден, даже и тортата мога да ти изпратя. Всички нали ме мислят за малоумна, че съм си измисляла. Напълно малоумна. Страшно готина, много се забавлява.

V.S.: А вие виждали ли сте се?
Д.А.:
Не, никога. Но ако отида в Щатите ще се видим 100%. Питам я как е и тя започва да ми обяснява на какво парти в какъв клуб отивала в Ню Йорк. Все едно аз го знам тоя клуб. Голяма сладурана е.

V.S.: Хайде отивай!
Д.А.:
А, то да не е толкова лесно.

V.S.: Е как. Ще отидеш, ще й направиш една рокля, ще отидеш на едно парти и нещата са О.К.
Д.А.:
Да, тя беше харесала една милитъри рокля. Беше ме видяла на снимки с нея, аз й предложих да й я изпратя, ама не се получи. Тя има хиляди рокли, не е опряла до моята.

V.S.: Разкажи ми за Бербатов?
Д.А.:
Аз за него вече не разказвам. Не ми е интересно. Когато дам интервю, винаги се изважда от контекста нещо. Сега бях цитирана от един клюкарски вестник, за който не съм давала интервю. Правят си новини хората. Доколкото знам, той скоро ще става татко, да са живи и здрави. Нищо повече не мога да кажа. За мен това е урок, но няма случайни неща. Не съжалявам за нищо. Дори и за анорексията си.

V.S.: Ти си била болна?
Д.А.:
Да, ако намеря снимка ще ти пратя. Не бях яла с месеци, виждаше ми се гръбнакът.

V.S.: Как се случи?
Д.А.:
Аз изпадам в истерии и депресии, чувствах се уморена, не ядях. Една салата на три дни ядях. Хората ми обръщаха внимание, караха ми се, но аз си знам моето и така.

V.S.: Как се пребори?
Д.А.:
Страшно, умира се от тая болест. Отиваш, пазаруваш и започваш да ядеш, дори и да не искаш. Само с воля и психика. И сега, който и да ми се обади „Нали се храниш, нали ядеш, яж”. Дори ми прилошава. Топло ми е, студено ми е, мазно ми е. Оправям се. Вече съм 46 килограма. Бях 41, а съм висока 172. Вече съм добре, това ми даде урок. За мене вече няма пречки.

V.S.: Къде се запознахте с Бербатов?
Д.А.:
Никой няма да разбере отговора на този въпрос.

V.S.: Тук в България или чужбина?
Д.А.:
В България.

V.S.: А какви са ти впечатленията за него?
Д.А.:
Той е природно интелигентен човек. Не е от хората, които ще седнат да ти четат книги, свободолюбив човек, коректен, дискретен. Той е човек, който натрупва знания от опита си и преживяванията си. Средата му не е такава, че тя да му е оказала добро влияние.

V.S.: В първия момент ли си допаднахте?
Д.А.:
Да. (смее се) Много хора се ровят и е грозно вече.

V.S.: Като танцуваш в „Ялта” сама ли си правиш дрехите?
Д.А.:
Смея да твърдя, че за три години не съм повтаряла стайлинг. Никога. Винаги съм различна.

V.S.: Трамплин ли е да танцуваш в „Ялта”?
Д.А.:
Да, за мен беше. Това ми даде поле за изява. Никой не ме е спрял или ми е казал какво да правя. Забавно е, хубаво е, щастлива съм от това. Идват хора от световната сцена, идва Калдерон например и ме целува по главата. Страхотно е. Правят страхотна музика. Според мен хаус музиката отваря съзнанието.

V.S.: Как се подготвяш преди да излезеш да танцуваш?
Д.А.:
Аз се подготвям една седмица преди това. Мисля с какво да изляза. С репетициите. Избирам обувки, после с какво да съм облечена. Най-новият ми лаф е „See on the dancefloor” . О, Джъстин. Много пък иска тоя отворения Джъстин, щото и тоя е някакъв продукт там, пее, евала, но тоя пич много искам да го видя на моята музика 30 минути . Щото е много отворен, а аз танцувам по три часа. Да го видим дали ще може да ми смогне на моя ритъм и на моя танц. Иначе, как се подготвям? Разчитам само на себе си, не разчитам на никой. Предпочитам да съм вързана или с пусната коса. Не обичам къдрици, не обичам фолк обемчета, мразя ноктопластика, селски маникюри, вафлички в корените, евтинджоси. Пълно е с такива по трамваите. Имаме изпълнителки, които правят скъпи клипове, но стайлингът толкова им куца и толкова евтини неща слагат и претендират, че са супер яки. Е, не става така.

V.S.: А по списанията искала ли си да работиш?
Д.А.:
Ами канили са ме, но сега съм много заета. Сега снимам сериал, предаване.

V.S.: Какъв сериал?
Д.А.:
Ами за 7 момичета и момчета, на които им се проследява живота. Аз играя топ модел, която става проститутка. Нещо, което наистина се случва. Снимаме и предаване, две телевизии се борят за него. Ще се говори за нощния живот в София, за това какво се случва след 22.00 часа в София, имам репортери и т.н.

V.S.: Разкажи ни за стрийт културата в България.
Д.А.:
Ами вие ме снимахте и всички ме оплюха. Ама това е нормално. Малко сме в чалгата, в кошарата сме. Малко са креативните хора. Като табуретки са. Само гледат един от друг, нямат въображение, не искат да се развиват. Най-лесно е да хванат някой, да кихне някой лев и да отидеш да си купиш нещо от Витошка. Опитвам се, не съм богата, возя се в трамвая, но съм щастлива. Има хора, които ми се радват, за които съм звезда, но аз не искам да съм звезда. Отказвам да бъда нечия звезда, особено в България.
 

More Лица