Следва

Бременна ли е пак Ирина?

IKEA: Perfect Imperfection

Новата дизайнерска колекция на ИКЕА превръща несъвършенството в ефект

All About Life преди 5 години

ИКЕА представи новата колекция INDUSTRIELL, създадена в партньорство с холандския дизайнер Пит Хейн Ейк. Колекцията представя нови начини на работа с дървесина, стъкло, керамика и текстил и включва както мебели за трапезария, така и аксесоари от естествени материали.

Основен фокус на INDUSTRIELL е отговорното отношение към устойчивото развитие - нещо, което винаги е било на преден план за ИКЕА. Пит е известен с това, че създава красиви мебели от изхвърлени материали, а именно този факт е допирната точка с подхода на ИКЕА - споделеното желание да намерим приложение на всеки ресурс и да сведем разхищението до минимум.

„От известно време ми се въртеше една идея, която исках да пробвам. Първите модели се изработват на ръка, след което по тях се произвеждат калъпи за масово производство. Най-голямото предизвикателство беше да запазим мъничките белези на несъвършенство, които дават на ръчно изработените артикули тяхната индивидуалност. Не беше лесно да убедим хората във фабриката изведнъж да приемат нещо, на което досега са гледали като на дефект“, казва дизайнерът на колекцията Пит Хейн Ейк.

Новата колекция INDUSTRIELL на ИКЕА е поредното неоспоримо доказателство за работата на бранда в посока на устойчиво производство без компромис с качеството. Добрият, но същевременно и напълно достъпен дизайн, който съм свикнала да намирам в ИКЕА, сега не само е съчетан с революционно нови начини на работа с класически материали за изработката на мебели, но и носи отпечатъка на „направи си сам“ проектите - комбинация, която напълно се припокрива с личното ми разбиране за постигане на уникален дух и уют в дома“, сподели Венета Сакалийска - инфлуенсър и почитател на ИКЕА и Пит Хейн Ейк.

 

 


More All About Life