Следва

We love: Младо, свежо, пивко, от Пирин планина

Дизайн за вдъхновение: Aerodynamic oasis

Скрити в аеродинамиката на природния оазис...

All About Life преди 5 години

Спасението, от което всички се нуждаем, забързани в динамичната градска среда, напълно объркани от рутината и задълженията, се намира точно там. Далеч от града, без улици, коли, само свеж въздух и чисто усещане за свобода в дробовете.

Оазис ситуиран в Hamilton, Канада. Проект организиран в дикуполно жилищно помещение, свързано с мост на партера. Структурата на пространството е базирана върху голяма аеродинамичност чрез високите двуетажни тавани, широк поглед и отворена вътрешност.

Скрит зад изобилието на природни форми и богата флора, екстериора, а същевремено и интериора на дома са аранжирани в духа на местонахождението. Основната стомано-бетонна конструкция обвиваща стените, построени от многобройни прозорци, е скрита зад фина облицовка от дървена конструкция.

Интериорното разпределение на жилището е адаптирано чрез ежедневни пространства на партера и спални по етажите на двата т.н. наречени куполи. С унисон на духа на природата, стилистично същата естетика е пренесена и във вътрешноста. Интериорният дизайн е базиран върху използването на качествено естествено дърво, както за пода, така и за спираловидните стълбища и предмети.

Освен натуралните моменти изразени чрез изобилието на дървото, като водещ елемент, в пространството намираме фини материи /кадифе, мрамор, керамика/ добавящи доза луксозност и специфичност към цялостното усещане за уют.

Току-що избягали от шума на града, седнали на кадифения тюркоазен фотьойл в минималистично-модерното пространство, намираме спокойствието, гледайки към безупречната натурална красота - в галерията горе>>>

More All About Life