Следва

Red, yellow, green & blue

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2018: Границата на етното

Last trend standing.

Fashion преди 6 години

Етно в действие. Харесваме го, защото чертае тънката граница между вдъхновението и културната апроприация. По нея вървят много дизайнери и този сезон, като част от тях го правят просто прекрасно. В резултат - този сезон етно стилът основателно се явява водещ тренд. За да не бъдем обвинени в липса на политкоректност, тази пролет следва да си избираме дрехи, които ни отнасят в други страни, с други култури, без от това да следва директна експлоатация на темата. Така, за морската отпуска можем да изберем ярки ансамбли с много принт, обезателно от натурални тъкани, в наситени или землисти цветове, без обаче да добавяме украса за глава с пера, например.

Etro

Etro

Etro

Отличен пример откриваме в колекцията на Etro, част от елементите, в която дискретно напомнят бродерии, повлияни силно от марокански мотиви. Последните откриваме в голямо количество в наследството на модна къща Saint Laurent, респективно и в колекцията им Пролет/Лято 2018, в която се натъкваме на очарователни препратки към онзи времеви момент, в който ревюта Висша мода са се провеждали в Маракеш.

Saint Laurent

Saint Laurent

Фантазии на тема етно принтове има и в колекциите на Stella McCartney и Chloé, а креативният директор на Loewe - Джонатан Андерсън се опитва да си представи съвременни племенни ансамбли - кройките и дизайните му силно напомнят на съшитите от различни парчета необработена тъкан одежди, а декорът - на макраме.

Chloé

Chloé

Loewe

Loewe

Хвърлете по едно око и на другите Тенденции Пролет/Лято 2018, като например "80-те" и "Прозрачните материи"...

Stella McCartney

Stella McCartney

Stella McCartney

More Fashion