Следва

R.I.P Avicii: От какво си отиде младият DJ?

Розовото шоколадово изкушение идва в България!

Българският пазар е сред първите в Европа, в който консуматорите ще могат да опитат иновативния KitKat Ruby от тази седмица...

Food преди 5 години

След като направи своя дебют в няколко европейски държави, новият KitKat, направен от какаови зърна Ruby, пристига и в България. От тази седмица ще можем да открием четвъртия вид шоколад във верига-магазини Фантастико, където започват продажбите на рубиненото изкушение.

„Изключително сме горди, че за своята 83-годишна история KitKat за пореден път доказа своята иновативност в производството на шоколадови и захарни изделия, тъй като именно ние като компания първи успяхме да развием и произведем продукт с новооткрития розов шоколад. Друг повод за вълнение на нашия екип в България е и фактът, че ние сме един от първите европейски пазари, на който ще се лансира KitKat Ruby. Продуктът започва да се продава в избрани магазини от веригата Фантастико, а до края на месец май, българският купувач ще има възможност да го намери в цялата търговска верига от големи магазини в страната“, заяви Костадин Дамов, Директор Продажби в Нестле България.

Розовото шоколадово покритие на KitKat Ruby е получено от сертифицирани какаови зърна Ruby, придаващи интензивния вкус на червени горски плодове и уникалния за шоколад цвят, получен естествено и без добавянето на оцветители. Тайната за създаването на шоколад Ruby се крие в самото какаово зърно и зад иновативния процес на неговата преработка, при който се отключва розовият цвят и уникалният вкус. Специалните Ruby зърна се отглеждат в държави, в които се намират и големи какаови плантации като Кот д‘Ивоар, Еквадор и Бразилия.

Нестле България лансира марката KITKAT® през 2002, а България става втората страна в Европа, в която се открива линия за производство на KITKAT® Chunky. Оттогава KITKAT предлага на българските потребители разнообразие от най- популярните и харесвани вкусове и формати шоколадови десерти.
 

More Food