Следва

Лилавите на Pedro Garcia

Ten Fall Must Haves 2009-10

Лятото вече е към края си. Всъщност не – краят е тук. Всички хубави неща си имат край, за да могат да дойдат още по-хубавите...

All fashion преди 14 години

Лятото вече е към края си. Всъщност не – краят е тук. Всички хубави неща си имат край, за да могат да дойдат още по-хубавите.

Какво по-хубаво от един ранен есенен шопинг преди хората да са се усетили и магазините да са се поопразнили? Или поне хубавите неща да ги няма.

Ние обаче не пазаруваме безцелно – имаме си списък – Must Haves за есен-зима 2009!




Кожен клин



Rodarte, Emilio Pucci, Dsquared, Alessandro dell Acqua

Без кожен клин не може. Първо, навлезе още миналата година, така че ти може и да не навлизате в излишни разходи. Второ, стои адски секси, тъй като стяга краката. Трето, може да бъде носен под жилетка, пуловер, рокля, туника и какво ли още. Четвърто – ако все още не си се убедила, че е must, няма нужда от четвърто. Типични и basic предложения ни показват Alessandro dell Acqua и Dsquared. Emilio Pucci вкарва малко разнообразие с ципове и пр., но пък ефектът отново е зашеметяващ.

Плетива



Прежда, вълна, куки, баби, жилетки, пуловери – всичко върши работа. Меко, удобно, скрива дефектите, защото е по-обемно дори и от вас. На всичкото отгоре топли. Няма да сбъркаш с модел тип шал-жилетка – присъстваше навсякъде по catwalks.

Прозрачен топ


Barbara Bui, Luca Luca, Barbara Bui

Лятото може и да е свършило, но това не означава, че ние ще си останем вкъщи. Още по-малко, че ще тръгнем навлечени вечер. Разбира се, че ще оставим ярките цветове и флоралните мотиви на някоя от по-горните етажерки, поне докато не дойде месец май. Прозрачният топ е идеалният вариант в този случай. Ако изключим гореописаните фактори, той просто стои страшно секси. Защо? Ами защото е прозрачен. Хем нещо се вижда, хем нищо не се вижда. Както знаем полускритото се оказва най-интересно…Barbara Bui и Luca Luca определено с се постарали.

Вълнено костюмче


Prada, Ralph Lauren, Chanel, Bottega Veneta

Можете ли да си представиш зимата без вълнено костюмче. Жените го познават в този му вариант от близо век вече. Следователно – не можеш. Вълненото костюмче, което майка ти е носила се връща всеки септември и си заминава всеки април. И така сто години подред. То е задължително, защото е стилно – с него може да отидеш навсякъде през деня и пак ще те погледнат с добро око, било то и по различни причини. Пионерът Chanel отново е тук – просто няма как да отсъства. Предложенията на Prada, Ralph Lauren и Bottega Veneta обаче също не са за изпускане.

Кожено яке


2 Stella McCartney, 3 Balmain, 4 Gareth Pugh

И то като вълненото костюмче заема почетно място всяка една година. С малки промени, то все пак си остава класика. С ревери, без ревери, с капси или пък без ресни. Тук там се появява и мъх – като при Gareth Pugh. Stella McCartney и Balmain пък залагат на рокерския елемент – с ревери и някое и друго синджирче. Класиката обаче си е класика – изчистена и винаги на място.

Кадифе



Aquilano e Rimodi, Elie Saab, Victor&Rolf

Луи II, V, VI – много пурпур, много злато и много кадифе. Aquilano e Rimodi – и той по същия начин. Кадифето се завръща с пълна сила. Много стилно, но най-вече много кралско – в добрия смисъл. Elie Saab, Ferre и Victor&Rolf продължават традицията – било то в черно или пък зелено. Върху рокли и жилетки. И не, не чакай новогодишната нощ, за да се издокараш по подобен начин. Днес е модерно другото кадифе.

Ботуши над коляното



Peter Jensen, Antonio Berardi, Roberto Cavalli

Спомняме си ги още от „Хубава жена”, когато Джулия Робъртс влезе с тях в penthouse апартамента на Ричърд Гиър. И стана символ – на жените, на хубавите жени и на (не)прикритата женска сексуалност. Тази година ще ги виждаме навсякъде. Haider Ackermann държи на черното, а Roberto Cavalli както винаги експериментира – с телесно. При Peter Jensen напомнят на тиролски ботуш, а при Antonio Berardi са от зелен велур. Харесваме ги, защото са страшно женствени.

Бельо на показ


Bottega Veneta, D&G, Richard Nicoll, Dolce&Gabbana

По стилен начин, разбира се. Елементи от него откриваме навсякъде – в рокли при Richard Nicoll или пък направо в корсети – при D&G, разбира се. Dolce&Gabbana и Givenchy не само използват елементи от бельото – било то дантели или нещо друго, те загатват самото бельо – под черно и леко прозрачно.

Драперии


Marchesa, Givenchy, Doo Ri, Donna Karan

Виждаме ги върху рокли. Материите са гладки, падащи и много лъскави. Donna Karan и Givenchy, Doo Ri и Marchesa – лъскаво, трико. И Devi Kroell разбира се – със сатен. При това червен.

Кожa с косъм


Dolce&Gabbana, Andrew Gn, Alexandro dell Acqua,

Палтото си е палто – абсолютният must за зимата, било то сега или пък след 5 години. Кожата, както самa забелязваш, присъства навсякъде тази зима – от клинове, през високи ботуши до якета. Първо, топли. Второ – стилна е. Трето – класика е. Dolce&Gabbana и Alexandro dell Acqua не могат да го пропуснат – само че с много, много дълъг косъм.

Апрески


UGGboots, Bernhard Willhelm, UGGBoots, Nathan Jenden

Едните ги обожават, другите не могат и да ги погледнат. Ние ги харесваме. Най-популярни си остават австралийските UGG boots, които заляха цяла Европа – особено Великобритания. Те обаче не са единствените – ботушките се качиха и на catwalk-а този сезон. Bernhard Willhelm и Nathan Jenden се справиха много добре, при това в разнообразни цветове. Пионерите обаче си остават UGG.

Туид



Преди няколко години се завърна „с гръм и трясък”. В розово, синьо и какво ли още не. И оттогава не изчезва. Няма и причина за това. Стилен, а ние го харесваме. Alexander McQueen направи абсолютна революция в тази област.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.