Следва

Dare U: Rainbow monkey

За първи път български фризьори на L’Oreal Color Trophy

Новината беше обявена на Артистичния Форум 2018 на L’Oreal Professionnel в София – грандиозно шоу-спектакъл, което събра над 600 от най-добрите българските фризьори...

Hair преди 5 години

"Инвестирай в косата си. Тя е единствената корона, която никога не сваляш", са казали много отдавна. А ролята на добрата прическа дори и в онези не много розови дни, е от огромно значение. От L’Oreal Professionnel разбират това много добре и затова полагат грижи за самочувствието на всяка дама. Час в любимия фризьорския салон не е само хващане на връхчетата и сешоар, а истинско удоволствие и даже терапия. Работата на коафьора също не е само размахване на ножицата, а истинско изкуство. 

Именно изкуството във фризьорството виждаме в състезанието, организирано от L’Oreal, L’Oreal Color Trophy, където за първи път виждаме участието на българи.

Целта на L’Oreal Professionnel навсякъде по света винаги е била една – да развива фризьорската професия и да създава общност от съмишленици, които гледат на фризьорството не само като на занаят, но и като на изкуство.

“Французите казват - la noblesse oblige -потеклото задължава, ние в L’Oreal казваме - la profession oblige! Професията ни задължава постоянно да се развиваме, да даваме най-доброто от себе си, за да бъдем достойни да се наречем творци на красота” – с тези думи откри Артистичния форум Велина Петрова, директор дивизия “Професионални продукти”.

“Съвременните клиенти вече не очакват когато дойдат в салона да получат просто подстригване или процедура, те искат цялостно изживяване и персонализирано отношение. Това е, което салоните, работещи с L’Oreal Profesсionnel се стремят да постигнат, а ние сме до тях, за да им помагаме да израстват дотам, докъдето стигат мечтите им” – продължи Даниела Келбечева, бранд мениджър на L’Oreal Professionnel.

Това, което последва на сцената беше недвусмислено доказателство, че мечтите на българските коафьори са наистина големи и техните артистични визии са на световно ниво.

Общата тема беше Париж, а мотото “Да се върнем към корените на професията”, за да видим с други очи иновациите, беше тънката нишка, която обедини всички шоута – и на възпитаниците на Академия Лореал, и на техните преподаватели, и на гостуващите звезди.

По иновативен и едновременно с това парижки премерен и стилен начин бяха представени тенденциите за пролет/лято 2018-та от топ екипа обучаващи фризьори в Академия Лореал.
Танцуващи фризьори и клиенти, лежерно настроение, много цвят и небрежен стайлинг, който да подчертава естествената красота на косата като създава усещане за френски шик – така могат да се обобщят най-горещите летни тенденции, пречупени през революционната технология Instant Highlights на L’Oreal Professionnel. Новата “магия” на марката решава един от основните проблеми на съвременната клиентка – времето, като позволява да се постигне изсветляване на косата до 6 тона, пет пъти по-бързо, ефикасно и щадящо от обикновения балеаж.

Тази година гостуващите звезди дойдоха от слънчева Испания – триото ХХL, което завладя световните сцени и за първи път представи на живо в България своето шоу Graphics, в което основата на професията – подстригването – е издигната в артистичен култ, а резултатите са по-големи от ХХL.

Разбира се, най-очакваният от всички акцент, както всяка година, бяха трите шоута на “голямото трио” от Haute Coiffure FrancaiseВени Игнатова, Волена Рангелова и Васил Атанасов, които представиха истинска висша мода, разказвайки увлекателни приказки за коса на сцената.

Вени Игнатова пресъсзаде своето парижко цветно усещане за лукс. Минималистично, френско и много модерно – шоуто започна с внасянето на сцената на огромен букет от рози, от който «разцъфна» моделът, чиято коса буквално се преобрази в цветна градина под вещите ръце на Вени, в които ножицата играе като диригентска палка.

Волена Рангелова представи своята революционна Космология, чиито главни герои бяха трима модерни викинги, превърнали косата едновременно в свое оръжие и щит.

Феерия в бяло, модерно звучаща балканска музика и изненадващи, почти невероятни скулптури от коса на фона на силно въздействаща мултимедия на красива птица в клетка - винаги провокиращия и изненадващ Васил Атанасов закри форума със социално ангажирано шоу, разказващо за двоинственото положение на жената в съвременния свят, вдъхновено от автентичните сватбени ритуали.

Цялостната визия на моделите беше перфектно подчертана от създадените специално за Форума дрехи на Антония Йорданова и Кристина Бъчварова от Knapp.



Магърдич Халваджян, специален гост на форума тази година, влезе в непозната роля и изнесе вдъхновяваща реч за силата на общността в съвременния свят.

"Трудно се създава и поддържа общност, особено в България. Ние в продуцентския бизнес нямаме нашия L’Oreal и затова сами, много бавно и с много грешни стъпки създаваме нашата общност. Вие, които сте в тази зала, сте щастливи, че имате на кого да се опрете, да получите подкрепа .Това е огромно предимство, използвайте го!”

More Hair