Следва

Italy Calling: Наградата отива при....

Цитирай ме: Детелини, детелини…

За тебе бях...

Celebrities преди 5 години

На днешната дата примата на българската естрада Лиляна Петрова Иванова или просто Лили Иванова празнува рождения си ден. Уважаваме нея и творчеството й, че да не засягаме вече поизтъркалата се тема за годините, а и сме убедени, че е по-важно на колко се чувстваш, а не на колко всъщност си.

Крехката дама с големия глас продължава да доказва несравнимия си талант и професионализъм на сцената и в живота вече повече от половин век и просто не бихме си позволили да пропуснем факта, че тя винаги е била една от най-стилните дами на родната сцена. Силното й присъствие гарантира никога да не остане незабелязана и въпреки присъщия й умерения тон, думите й никога не остават нечути. Точно защото има какво да чуем и научим от Лили Иванова, събираме на едно място някои от най-емблематичните изказвания на естрадната легенда:

„Абе, на всеки мой рожден ден ми приписват по някоя петилетка отгоре. Както е тръгнало, скоро ще премина стоте.“

„Коя песен искате да ви изпея? „Панаири” ли? Панаирите свършиха!”

„Аз знам какво искам. И го искам вчера!!!“ (1999 г. в интервю за БНТ по повод 29-тия ѝ албум "Частен случай")

„Заслужила артистка станах преди брака си с Янчо Таков, а народна - след развода си с него.“ (в отговор на обвиненията, че женитбата й със сина на зам.-председателя на Държавния съвет на НРБ е повлияла положително на кариерата ѝ)

„Който може, може. Който не – завижда.“

„При мен нещата не са, както в поговoрката “Гладна мечка хоро не играе”, защото аз цял ден не съм яла. Не играела, ама играе.”

„Мислех си да мина между вас, но си викам: Абе хората ме гледат такава една хубава на тия клипове, като мина между тях кой знае какво ще си помислят…“ (по средата на концерт в Пазарджик към публиката)

„Няма от какво да се страхувам. Ванга ми е казала, че ще пея, докато съм жива. За ужас на някои хора.“

„Нямам нужда от евтина реклама. Вестниците се интересуват от мен, а не аз от тях.“

„Простотията и невежеството са неизлечими.“ (в интервю пред в. „Сега“)

„Пускат само старите ми песни, за да покажат, че Лили Иванова не е мръднала, но аз съм мръднала и то не малко.“

За политиците: "Цветя ми пращат, а на кафе не ме канят..."

"Наградите и статистиките събират прах. Прахът влиза в очите на хората. А музиката не може да събере прах." ("Истината", Мартин Карбовски)

"Аз съм просто един единак, който разказва за глутницата..." ("Истината", Мартин Карбовски)

"Чалгата на мен никога не ми е пречила. Имаше едно време, когато беше на мода, днес не бих казала, че е толкова актуална... Тя ще отиде на мястото, откъдето е дошла. В кръчмите. Тя оттам дойде. Но има едно нещо, което ме дразни, което смятам за унизително за българина. Чалга, кючек, всеки може да си пее, каквото си иска. Обаче създай своя песен, българска. Защото като отидеш в Сърбия, не можеш да чуеш българска песен, като отидеш в Турция - няма български песни. А ние, дупедавците, влизаме на заден ход, без вазелин - наведени. Пеем техни песни и не се срамуваме." ("Истината", Мартин Карбовски)


 Портрет; автор: Васил Горанов

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.