Следва

Зареди твоя Samsung, когато и където поискаш

Почисти и разкраси: 3-те места, които ще бъдат превърнати в градски шедьоври

3 български градски локации ще бъдат почистени и превърнати в градски шедьоври, благодарение на националната кампания "Почисти и разкраси"...

All About Life преди 5 години

Националната кампания под мотото "Почисти и разкраси с Cif" събра над 10 000 гласа.
С инициативата Cif желае да внесе промяна и да трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво. Чрез интернет гласуване се определиха 3 места в България, които ще бъдат превърнати в градски шедьоври. Кампанията се проведе в периода 12 март – 23 април и беше вдъхновена от идеята да поддържаме красотата около нас. Фокусът този път освен върху почистването, беше и върху разкрасяването на градската среда.

В рамките на кампанията "Почисти и разкраси с Cif" потребителите имаха възможност да дадат своя вот за различни точки от страната на онлайн платформата - cifcleans.bg. Сайтът даде възможност на всеки желаещ да качи снимка на място в България, което иска да бъде почистено и трансформирано в градски шедьовър от творческия екип на Cif, или да гласува за вече предложените такива места. В кампанията участваха 48 места от България, които генерираха 10 025 гласа.

Първите три локации в класацията, които бяха избрани от потребителите чрез гласуване на cifcleans.bg и ще бъдат преобразени от екипа на Cif, са:

На първо място бе класиран театър София в парк „Заимов“ до булевард „Мадрид“ с 987 гласа. Театърът е с 52-годишна история и е най-старият общински театър в София. Единственият театър в столицата (след Народния театър „Иван Вазов“) със специално построена за театрална дейност сграда. Остаряла на вид, с агресивни послания и изображения, фасадата ще бъде преобразена благодарение на Cif.

На второ място с 949 гласа бе позициониран подлезът до площад Централен в град Пловдив, разположен между хотел Тримонциум и Централната поща. Макар стотици да изкачват и слизат по стълбите му всекидневно, никой не се опитва да го направи по-лицеприятен. Занемареният подлез в центъра на града на тепетата ще бъде превърнат в градски шедьовър.

На трето място с 935 гласа е парк "Черничките", разположен на брега на река Росица. Това е любимият парк на севлиевци. Описан с вековни дървета и естествена природа, помагащи на човек да се откъсне от забързаното ежедневие. Творческият екип на Cif ще върне блясъка на парка с нова зона, специално проектирана от сдружение „Трансформатори“.

Реализирането на проектите от кампанията на Cif ще се осъществи през месец май 2018 г. с творческата помощ на сдружение „Трансформатори“. То ще включва цялостно професионално почистване на локациите и пълната им трансформация в нови притегателни места от градската среда.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.

 
Може да следите реализцията на 3-те избрани проекта от кампанията "Почисти и разкраси с Cif" в официалния сайт cifcleans.bg, както и във Facebook страницата на Cif.

More All About Life