Следва

Назаем взехме бялата риза от мъжкия гардероб

Моделът на Заха Хадид за Lacoste. Твърде очaкван, защо ли?!

Сигурно вече си наясно, че някои архитекти не се ограничават само с гениални идеи за конструкции на сгради, но...

All fashion преди 14 години

Сигурно вече си наясно, че някои архитекти не се ограничават само с гениални идеи за конструкции на сгради, но навлизат доста смело и в модния дизайн.

Като един от най-важните съвременни архитекти, Заха Хадид се занимава почти изцяло с органичен дизайн, който се характеризира с меки и обли форми, липса на прави ъгли и иновативно използване на материали. Проектите й в модата не правят изключение.

Вече познаваш Заха Хадид с нейния футуристичен модел гумени обувки, които направи през юли 2008 за Melissa. Е, тези са подобни, но са за Lacoste, а резултатът, ако трябва да се определи с една дума е очакван свръхмодерен дизайн.

Обувките са кожени и добре показват характеристиките на органичния стил на Хадид: динамична форма и иновативно използване на нови технологии.



Дизайнът е ергономичен: обувката прилепва идеално по ходилото, а кожената спирала нежно обхваща крака.



В дамската версия спиралата стига до коляното, а в мъжката – само до глезена. Релефната шарка в предната част напомня за известните архитектурни планове на Хадид. Цветовете са черно и лилаво за дамите и черно и тъмносиньо за мъжете.

Обувките можеш да намериш само в избрани бутици в Париж, Милано и Лондон и то при условие, че ти се намират няколко стотин долара в повече. Има само 850 бройки, така че ако наистина имаш смелостта да ги носиш, побързай с покупката!

 

More All fashion