Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 30.04 - 06.05

Големите любовни истории: Сони & Шер "I (Don’t) Got You Babe"

They say we're young and we don't know
We won't find out until we grow
Well I don't know if all that's true
'Cause you got me, and baby I got you

 

Celebrities преди 5 години

Сони и Шер се запознават през далечната 1962г., когато Шер е току-що изхвърлена от гимназията - 16-годишна, мечтаеща за голямата сцена, а Сони е с цели 12 години по-голям от нея и по това време асистент на известния продуцент Фил Спектър. Заедно създават едни от най-емблематичните поп хитове за съвремието си – I Got You Babe (1965), But You Are Mine (1966), Little Man (1967), The Beat Goes On (1967).

Измежду всички професионални ангажименти и все по-прогресивно нарастващата слава, двамата влюбени се женят, а през 1969г. Шер е вече майка. Поп дуото кръщава дъщеря си Честити Боно (може да се преведе като целомъдрие; непорочност). Още през 1989г. момичето открито показва различната си сексуална ориентация, а преди около осем години, Честити (сега Чаз) обявява пред цялото медийно пространство, че се подлага на операции и хормонално лечение за промяна на пола. Към момента Чаз и дългогодишната му приятелка правят опити да имат дете, а разкрепостената Шер, както може да се предполага, не само няма абсолютно никакви проблеми с решенията на дъщеря си, а дори помага на двойката в намирането на донор. Но да се върнем на Сони и Шер. В началото на 70-те двойката завладява и малкия екран с комедийното си предаване "Комедийният час на Сони и Шер", като получават абсолютно ексклузивно време за телевизионния екран, а шоуто се превръща в същински хит.

Щастлив семеен живот, повече от успешна кариера…но досега. Въпреки че привидно всичко при двойката е прекрасно, през 1974г. започват "пропукванията" в иначе стабилната им връзка.

"Той беше като баща във връзката ни. Знаете как понякога сте изплашени от бащите си дори когато не сте направили нищо и няма основателна причина за това. Нямам предвид нищо свързано с насилие – Сони никога не ми е посягал, никога дори не ми е повишавал тон. На моменти беше суров, да. Можеше да е много суров; суров по онзи леко ужасяващ сицилиански начин. Не можех да стоя срещу него и да отговарям на това поведение. Беше изцяло мой проблем", споделя Шер.

"Когато бях по-млада, нравът му не беше такъв проблем, защото бях луда по него. Сони беше всичко за мен, но след като родих Чаз, започнах да пораствам, а той не го позволяваше. Това е нещото, което започна да убива духа ми", продължава с откровенията си Шер.

Стига се до развод – през 1974г. Шер подава необходимите документи, като изтъква натиска, на който е подлагана от Сони, за основна причина. "За целите 11 години, през които бяхме заедно, сме имали точно три спора. Той не очакваше, че мога да му се опълча по какъвто и да било начин. Не предполагаше колко силна мога да бъда. Това го нарани; повече обаче го нарани фактът, че вече няма да е Сони от Сони и Шер. Сони обичаше това и щеше да му липсва." Разводът е грозен – подхвърлят се обвинения и обиди по време на целия процес. И двамата са достатъчно привързани един към друг и прекалено наранени, че да не могат просто да си кажат "край", въпреки че краят вече е дошъл.

Връзката на Шер и Сони е странна почти колкото самите тях – по време на раздялата има момент, в който Шер, Чаз, Сони и новата му любовница живеят под един покрив. Това не притеснява Шер дори напротив – тя оправдава дългогодишния си любим – "Отношенията ни винаги си били неконвенционални и различни. Имахме свой начин на общуване и споделяне на чувства. Това не означава, че не беше истинско. Просто бяхме млади."

Името на Шер също се свързва с това на друг мъж по време на развода – това на Дейвид Гефен. Докато връзката на Дейвид и Шер е още в началото си, Шер и Соно водят ожесточена битка за имотите си. Тъй като никой не отстъпва, Гефен решава да се намеси, защитавайки възлюбената си Шер, разбира се. Една вечер, докато Сони е на участие, Дейвид взема нещата в свои ръце – вика двама от охранителите се, за да му помогнат да опакова нещата на Сони. Не отнема много време вещите на Боно (включително тогавашната му приятелка) да се озоват на улицата. Буквално.

Разводът се финализира официално през 1975г. Шер се жени за музиканта Грег Алман във Вегас само три дни след развода си със Сони и се развежда с Грег след точно девет дни. Впоследствие двамата се събират, имат син и поживяват известно време заедно, докато не се разделят окончателно през 1979г.

След раздялата си и Сони, и Шер се пробват в телезията поотделно – нейният опит е успешен, неговият – не. Продуценти дори убеждават дуото да се завърне в ефир заедно, пресъздавайки емблематичното си предаване и въпреки съгласието и на двама им, публиката не изглежда заинтересована от Сони и Шер, ако те не са заедно.

През 1998г. Сони умира във фатален инцидент по време на ски почивка, а прощалното слово на церемонията по погребението му идва от Шер. "Обмислях да напусна страната и да се откажа от шоубизнеса завинаги след обвиненията, че съм "играела", изричайки словото си, започнаха да ме заливат отвсякъде. Всеки има правото да мисли каквото пожелае, но аз знам какво чувствах, знам какво беше и то беше истинско, а думите ми бях напълно искрени."

Смятаме за най-редно да завършим тази любовна история с думите на Шер от същото интервю с Бенджамин Светки, което цитираме в целия разказ. Бенджамин пита Шер дали Сони е сродната й душа, а Шер отговаря и някак си обобщава цялата им връзка: "Не. Не, защото, ако говорим за сродни души, не е задължително да става въпрос за мъж и жена, за брак изобщо. Когато го срещнах, бях на 16, а той на 28. Сони беше моят ментор, беше мой баща, беше мой съпруг, беше мой партньор, беше баща на дъщеря ми. Всички тези роли бяха еднакво важни, а фокусът някак си пада само върху брака. В действителност, бракът беше единствената връзка, която не ни се получаваше. Въобще не работеше в наша полза, не беше за нас. Във всичко друго бяхме перфектният екип. Бяхме Сони и Шер."

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 19 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.