Следва

A High-Fashion Guide to Spring: Как го правят в Condé Nast

Всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2018

It's just around the corner...

All fashion преди 5 години

Ето, че отново почти е време за едно от най-очакваните събития в света на модата - Met Gala.

2018-та всъщност отбелязва 70-та годишнина на най-голямото събитие за набиране на средства във фешън индустрията. Така, в първия понеделник на май месец модните икони и най-известните лица ще се съберат, за да отпразнуват нова модна изложба и подпомогнат Института за костюми MET.

В сбит вариант, по-долу, сме събрали всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2018, включително кога се провежда, кого ще видите на червения килим и каква ще е темата тази Пролет>>>

Кога?
Тазгодишният бал MET ще се състой на 7-ми май, а живи предавания от червения килим ще има по сайтовете на всички по-големи модни медии, както и из Instagram. Церемонията започва в 6pm EST.

Темата?
Може би най-полемичната от години насам: Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination или иначе казано Небесни тела: Модата и католическото въображение. Нямаме търпение да видим кой какво ще е измислил като визия, защото знаем, че нещата могат да излязат много извън ръце. Предишните няколко теми на Met Gala-та включиха пътешествие от Китай и Рей Кавакубо до Александър Макуин и Пънк хаосът в кутюр модата.

Кой?
Разбира се, Ана Уинтур, главен редактор на американския Vogue, е председател на събитието от 1995 година насам, а за 2018-та тя е включила имена като: Амал Клуни, Риана и Донатела Версаче като съпредседатели на ивента. По червения килим ще са редовните: Сара Джесика Паркър, Мадона, Ким Кардашян и още доста колоритни личности. Според списание Forbes цената на гала-билета е 30 хиляди долара, за миналата година модното събитие успя да събере над 12 милиона долара.

More All fashion