Bridal Spring 2019-та: Zuhair Murad

Bridal Spring 2019-та: Zuhair Murad

null

За сватбения сезон на Пролет 2019-та, Зухаир Мурад представя страхотен микс от разпознаваеми за едноименния му бранд елементи и нов, модерен прочит, който наблюдаваме в употребата на архитектурни силуети и множество геометрични детайли. Ливанският дизайнер споделя, че вдъхновението за дизайните му идва от характерното за 30-те години на миналия век движение Ар деко и по-специално сградите в Ню Йорк по онова време.

Силуетите са силни, но и едновременно с това романтични и богати по маниер, така типичен за Мурад. Line up-ът включва разнообразие от силуети, в това число бални рокли с паднали рамене, прави или дълбоки V-образни деколтета, дълги ръкави. Сред отличаващите се елементи попадат още откачащите се обемни поли, разкриващи много по-обран силует под тях, както и изкусните бродерии, наподобяващи на моменти деликатни татуировки. Старият Холивуд е силно застъпен като глам препратка, а загатнатите посоки на тълкуване четем в комбинирането на едновременно мекота и структура във всеки един силует, както и благодарение на блестящите декорации и апликации от пера.

Разбира се, новите похвати не изместват естетиката заради която дизайнерът е толкова търсен - съблазнителните рокли в свръх богати декорации. Сложните флорални бродерии, заедно с кристалните апликации, както и 3D орнаментите заемат главните роли в построяването на великолепните силуети, които освен в гореспоменатите модерни дизайни, биват разгледани и в класически и широко търсени такива.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia