Следва

Камен Донев, Деян Донков & oще за „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”

Капана Фест обяви датите за лятното си издание

Фестивалът се завръща от 1 до 3 юни с още по-богата програма...

Events преди 5 години

Датите на лятното издание на набралия популярност в последните години фестивал за градска култура и изкуство Капана Фест станаха известни в петък на Фейсбук страницата на събитието.
От 1 до 3 юни това лято в Капана отново се събират творци и иноватори от всички сфери на културния живот, за да променят изцяло облика на пловдивския квартал Капана.
Замислен като карнавал на свободното творчество с 3 издания годишно, вече 4 години Капана Фест открива и представя пред широката публика автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и новаторски проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници и изложби, Кино, Литература, Театър, Атракции и развлечение, Спорт.

В предстоящото лятно издание организаторите от пловдивската Културна фондация SoulCity и пловдивската стрийтуеър марка WHAT A MONSTAR, която е и Генерален спонсор този сезон, отново не изневеряват на концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. „Заедно със спонсорите, които правят Капана Фест възможен, дадохме всичко от себе си, за да превърнем Капана в уникално карнавално градче, чийто дух наистина не може да се усети и види другаде. И този път работим в 3 основни направления: да изненадваме и радваме публиката с качествени и внимателно подбрани културни продукти, да подкрепяме свободните творци, като им предоставяме една добра възможност да се представят пред многобройна публика, и, разбира се, да бъдем полезни за своя град и квартала, който обичаме“, коментират от Фондацията – организатор.

Главните акценти в програмата този сезон са:


Музикалните сцени
, вече 5 на брой, от които ще звучат както и млади, и вече наложени имена в българската музика, а върхът на програмата е в ръцете на гост-изпълнители, които идват от САЩ специално за Феста с подкрепата на Фондация Америка за България. Сцена Staropramen по традиция предлага специална селекция за феновете на рока и алтернативната музика, а новата сцена Гласът на Капана е посветена на младите музикални надежди на България.



Базар Капана, който среща публиката с над 120 модерни занаятчии и техните творби. Базарът също е разделен на тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Улична мода и Базар за грамофонни плочи. Зоната за улична мода ще представи подбрани български стрийтфешън марки като WHAT A MONSTAR, Bare Hands Society и Snake Legend. Момчетата от Snake Legend ще участват с мащабна арт инсталация, в която ще изрисуват огромно пано на живо пред посетителите на Феста. Добра новина за всички любители на уличното облекло е, че тази година специални гости в стрийтуеър зоната са титаните от Superdry. Мащабно обновеният Базар за грамофонни плочи пък представлява цяла улица, на която SoulSearchin Music Bazaar, организиран и ръководен от Стефан Skill Колев, ще радва всички любители и колекционери на винила. Тук е предвиден и обособен DJ Spot, от където отбрани диджеи ще подават ритъм на улични танцьори.

Литературната зона
на лятното издание ще предложи особено интересна програма, в която 1 юни е посветен на детската книга и ще срещне най-малките посетители на Феста и техните родители с внимателно подбрани и стойностни български автори. На 3 юни, последния ден от феста, Литературната зона ще бъде отворена към публиката, която ще разказва своите истории и ще печели награди. През останалото време в зоната ще звучат талантливи поети, чиито представяния далеч ще надхвърлят рамките на стандартното литературно четене.

На фестивала ни очакват още:
независимо кино и театър, арт инсталации и пърформанси, изложби, които ще се случват в гигантски капан-галерия, зона за спорт с Човешка джага, посветена на благотворителна кауза, и много други интересни неща, които можете да следите на официалната Фейсбук страница на събитието.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.