Следва

Крадем визии: Бялото на Бионсе

Всички носят: Чанти с мъниста

Beads all over...

All fashion преди 5 години

За Пролет/Лято 2018-та можем да избираме измежду купища нови силуети, текстури и цветове, което прави стилистичната картина по-пълна и наситена от всякога. Това правило важи с пълна сила както за дрехите във всичките им прочити, така и, разбира се, за аксесоарите.

Конкретно погледнато от страна на чантите, силуетите биват много и различни, а освен това и доста смели. Минимализмът може и да остава като водеща посока, но едва за следващия есенно-зимен сезон, докато настоящият топъл е съсредоточен изцяло върху нескромното забавление. Наблюдаваме присъствието на чантите кошници, рибарските мрежи, както и един позабравен елемент от 90-те - чантите с мъниста. Именно последните от изброените привличат вниманието ни днес - и с шантавия си силует, и с набиращата си популярност сред фешънистите.

Основоположници на тренда са британският бранд Shrimps и американският Susan Alexandra, чиито модели усилено пълнят страниците в социалните мрежи със своите дизайни. Не можем да спорим, моделът съвсем не е от най-практичните, но пък за сметка на това, пленява с чудатия си ретро силует и неоспоримата доза добро настроение, което носи.


Shrimps 960 лв.


Susan Alexandra 552 лв.


Zara 80 лв.


Mango 80 лв.


Topshop 59 лв.

Както споменахме, социалните мрежи и в частност Instagram, преливат от снимки на въпросните чанти, а там освен двете основни дизайнерски имена, попадат и немалко значително по-достъпни интерпретации от хай-стрийт брандовете, всички от които, в кадрите долу>>
















































More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.