Следва

ПЕТ трика за кадифена коса

Detox режим = Успешно начинание: Три лесни стъпки

Детоксикацията е естествена функция на организма ти, с помощта на която той се прочиства от крайните продукти на обмяната на веществата и други токсини, които поемаш с храната, въздуха, водата и препаратите, които използваш.

Beauty News преди 5 години

„Токсин“ се отнася за всички тежки метали, химикали, замърсители, изкуствени хранителни съставки, пестициди и отрови, които причиняват увреждане на клетките и техните функции.

Срещаме се на бърз #urbandetox guide с Весела Петрова, сертифициран нутриционист, здравен коуч и експерт по здравословно хранене, която съвсем точно и ясно ни обявнява къде и как грешим когато иде реч за пречистване и детоксикация.

Дяволът е в детайлите, както са казали хората.... Е, ние ви издаваме тайните, които научихме в редовете по-долу>>>



Къде грешиш
- Пречистването често се свързва с процес, който задействаш в момента, в който започваш да спазваш даден режим. Това е първото и основно грешно схващане. Не забравяй, че тялото ти се детоксикира само по естествен начин чрез редица механизми.

- За да достигнеш до истински ефект се изисква постоянство. Проблемът с гладуването и крайно ниският прием на калории (често срещани елементи при детокс програма) причиняват забавяне на метаболизма и увеличаване на теглото, след като се върнете към нормалните си хранителни навици.

- Колкото воля се изисква да спазваш даден режим за пречистване, толкова се изисква и за да се захраниш след него. Това е може би най-трудната фаза от всяка разтоваржаща програма по простата причина, че се подценява. Захранването трябва да започне с леки и лесно смилаеми храни, като постепенно към менюто се интегрират млечни и местни продукти (по един нов продукт на ден).

Три лесни стъпки към успеха
1. Подготовката е най-важната стъпка към успеха
Колкото и банално да звучи, повечето от нас не успяват да спазват режима си докрай, не защото не знаят какво да правят, а защото се сблъскват с някои от следните проблеми:
- Искам да спазя режима, но точно в момента нямам нищо подходящо за ядене вкъщи.
- Тъкмо започнах с режима, но днес съм поканен/а на рожден ден/ събитие/ парти.
- Имам много работа, под стрес съм и няма как да съм на една салата цял ден.
- Цял ден съм на един сок и една салата, но вечерта съм толкова гладен, че не можах да не хапна.

Изборът на правилното време за детоксикация е от изключително значение. Още преди да започнеш с режима е добре да планираш програмата си, така че да имаш максимално време за себе си и почивка. Колкото по-добре подготвиш организма си преди да започнеш с разтоварващия режим, толкова по-ефикасно и леко ще преминеш през него. Една седмица преди режима е добре постепенно да започнеш да изключваш захарта, кафето, газираните напитки и алкохола и да намалиш приема на млечни и местни продукти за сметка на зеленчуците и плодовете.



2. Не гладувай, а планирай храненията си
Често детокса се свързва с гладуване и отказване от нещо, вместо с приемане и хранене. Смени гледната си точка. Целта на пречистващия режим е снабдяването на тялото с максимално количество минерали, витамини и фитохимикали, които помагат за извеждането на токсините от организма.

За да ти е максимално лесно на практика планирай 4 хранения на ден, които можеш да разделиш на 2 типа – базово и основно хранене. Базовото се състои от готови за консумация храни, които не изискват подготовка и могат да се изядат лесно и бързо на момента. Това са авокадото, ядките и семената, сушените плодове и резени пресни зеленчуци и плодове, сокове и смутита. Консумацията на подобни храни се случва автоматично без много мислене. Основното хранене изисква отношение и малко повече време за подготовка. Тук трябва планиране от твоя страна.

3. Живей твоя собствен режим

За да е режимът максимално успешен – не използвай готови схеми и режими на някой друг. Всеки един от нас има собствен вкус, различно темпо и особености. Важно е да персонализираш, като нагодиш идеите и подготовката за себе си като си подбираш само вкусни за теб храни и планираш храненията по собствения си ритъм. Така няма да чувстваш лишения, а напротив – всяко хранене ще е свежо, вкусно и здравословно.
И най-важното – ключът към успеха е да намерим балансирана и постижима програма за детоксикация, която съчетава ежедневни физически натоварвания и промени в начина на живот, които ще можем да запазиш дори след приключване на режима. Не забравяй, че основната цел е да направиш нещо полезно и здравословно за себе си, а не да пренатовариш тялото си с допълнителен стрес чрез бързи, екстремни и неустойчиви промени.

А ето как можеш да детоксикираш кожата си в три лесни стъпки:
1. Защита – Кожата има нужда от активна защита от вредните външни фактори, на които сме изложени постоянно. Замърсеният въздух, прах, грим, слънчевите лъчи – всички те оказват неблагоприятно влияние върху състоянието на кожата на лицето. Нанасянето на защитен дневен крем NIVEA Urban Skin хидратира кожата, като ѝ осигурява високоефективна защита от факторите на околната среда.

2. Почистване – За подобряване на естествената красота на кожата и намаляване на влиянието на стресовите фактори на околната среда, кожата има нужда от дълбоко почистване. 1-минутна Detox Маска за лице Urban Skin има ексфолиращ и дълбоко почистващ ефект за кожата. Маската има лек пилинг ефект, който премахва мъртвите клетки и замърсяванията и то само за 1 минута.

3. Хидратация – докато през деня кожата се защитава, през нощта тя трябва да се възстановява. Нанасянето на нощен крем, който да подпомага естествените възстановителни процеси при кожата не бива да бъде подценявано. Нощният крем URBAN SKIN DETOX с органичен екстракт от био зелен чай и хиалуронова киселина ефективно снабдява кожата с антиоксиданти и интензивна хидратация. Формулата възстановява оптималното pH ниво на кожата.

Експертите на NIVEA създадоха първата серия с високоефективни, естествени антиоксиданти и хиалуронова киселина, която осигурява детоксикация на кожата от градските замърсявания, както и интензивна хидратация и ефективна ултравиолетова защита. Формулата, комплекс от високоефективни съставки, осигурява богата хидратация, прави кожата по-гладка, свежа и здрава, намалява образуването на бръчки и забавя признаците на стареене.



 

More Beauty News