You love me & you know it: Любо Дилов

You love me & you know it: Любо Дилов

"За космонавт ми е късно, за евреин – също…"

Да си бъбрим с Него е респектиращо и зареждащо, завладяващо и отпускащо. Да водим сериозен разговор – също, с добавка „в спора се ражда истината”, или през Неговата призма – „съпротивата”. Една подхваната тема съвсем неусетно и някак напълно логично води към още безброй други, а междувременно пред очите ни се нижат колоритни сцени от книги, филми, лакърдии и истински истории.

Където и да отиде, в каквато и ситуация да попадне, с когото и да се срещне – случайно или не, е невъзможно да не бъде забелязан. Не само заради снажния ръст. Или защото е чаровен и също, като виното – с годините, все по-секси. Или защото е различен със смелия си аутфит и изискани аксесоари - от формата на очилата до последното копче на блейзъра или прясно боядисаната синя брада. А защото Любен Дилов носи с, в и около себе си някаква невидима с просто око, неописуемо магнетична и безразсъдно логична харизма, която пленява и влиза като упойка във вените, независимо кои и какви сме. Толкова бързо и недоловимо, че не разбираме кога сме се „дрогирали” и нямаме търпение за „следващата доза Любовщини”!

А той, в мига, в който влезе в – както разбрахме впоследствие – любимия си източноазиатски ресторант SaSa, сякаш прекрачи прага на дома си. Знаеше къде ще му е най-комфортно да седне, без да вижда дупето на коня на Царя Освободител. Коя е най-вкусната храна за хапване, без да нарушава постите, решил да спазва. Кое е най-подходящото питие за момента, без то да обърка плановете и нездравословния му начин на живот. И той знаеше, че и любезните домакини от неговото друго „вкъщи” знаят това.

Любо обича да пътешества и твърди, че човек не е бил в една държава, ако не е ходил на местна сватба! Обожава да се гмурка в морета и океани и подчертава, че за да станеш водолаз не се изисква физическа или генетична унаследеност или подготовка, а дисциплина и липса на страх. Любопитен е и обича да комуникира - с всички, и заявява, че това му доставя върховно удоволствие. Но - не го питайте за книги! Мозъкът му е „разтегливо понятие”, а и може да ви стане неловко… Признава, че всички в рода му – и дядо му, и баща му, и той, са генетично „обременени” с четенето и свързани до крайност с него. Само в дома му има над 5000 тома. Но въпреки това не спира да проявява интерес към новите области в литературата и новите автори.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.