ПЕТ трика за кадифена коса

ПЕТ трика за кадифена коса

Косата без живот може да направи и най-добрата прическа да изглежда обикновено и хаотично.

За разлика от нея, красивата, кадифена и с блясък коса има мощта, дори и свободно паднала върху раменете, да изглежда все едно излизаме от скъп салон за красота. Знаем, че честите посещения в салоните не са най-добри приятели на бюджетите ни, поради същата причина днес „учим” как да постигнем кадифен ефект на косата и в домашни условия.

СПРЕЙ ЗА СРЕСВАНЕ

Вместо агресивно сресване на сухата коса, което носи и късане на нервите, приготвяме домашен спрей за леснота. В малка бутилка слагаме 2/3 вода, останалата част допълваме с регенератор за коса. Преди сресването, което върви от връхчетата към корена, косата се пръска с приготвения спрей, а резултатите са без болки, качествено сресена коса и мек, кадифен ефект. Преди всяка употреба бутилката се разклаща. Ако при ползването на спрея косата става мазна, съотношението вода/регенератор се определя спрямо изискванията.

ИЗМИВАНЕ С КАФЕ (за брюнетки)

Кафето има възможността да засили блясъка на косата. Не се препоръчва за блондинки, защото може да доведе до пигментиране на цвета. За тази процедура е нужно предварително приготвено и охладено тъмно кафе /еспресо или турско/. След измиването с шампоан, косата се измива с охладеното и изцедено кафе. Кафето трябва да действа до края на къпането, след което се измива само с топла вода.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.