Следва

Да или Не: На Върджил първото Louis Vuitton

Pre-Fall 2018: Alexander McQueen

Колекцията pre-fall 2018 на Alexander McQueen представлява уникална комбинация от доминантното срещу деликатното. 

Runway преди 5 години

Дизайнерката, начело на модната къща, Сара Бъртън и този път набляга на вече утвърдената Маккуин стилистика, разказана чрез подбраните за сезона материи и форми. Визуалната измама между официалното милитари и крехката нежност, подкрепени от стриктността и съблазнителността е основното мото водещо в дизайнерското въображение. Във вдъхновението отново срещаме незаменимата за Бъртън природа, погледната чрез обектива на Ар Нуво движението, водещо работата й към богат финален продукт.

Разглеждайки новата /почти идентична на предишните/ колекция, погледа ни спира върху перфектната изработка на костюмите с трансформирани силуети. Играта с пропорции, вдъхновена от 80-тарските рамене и стегната Dior талия на костюмите, по забавен начин прехвърля вниманието към скулптурираните рокли, приковани в кожени бюстиета и корсети.

Относно материите, дизайнерката имплементира луксозните тъкани, започвайки с габардинени изделия, минавайки през дантелена и флорална интерпретация. Цялото завършва със силна доза драматичност и гламур, изразени чрез брокат и пайети.

Творейки в рамките на незаменимото черно, бяло и червено, допълнени с виолетово, бежово и металическо, потъваме в новата колекция на Alexander McQueen, в галерията горе>>>

 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.