Следва

Гала вечерта на Chopard: Кой какво облече

Група „Сигнал" зарадва гостите на „Банкя Мези" с хитовете си

„Бащино огнище"

All About Life преди 5 години

Легендите от „Сигнал" вдигнаха до червено градуса на настроението по време на концерта си на най-мащабния фестивал у нас „България Мези" в парк „Ротонда" в Банкя снощи. Йордан Караджов изпълни с много страст и чувство най-обичаните балади и рок парчета заедно с групата му пред хилядите софиянци и гости на столицата, дошли на фестивала „Банкя Мези", който е с вход свободен. Фестът на балканската скара и тази година предлага на посетителите още от 10 сутринта много изненади и игри с атрактивни награди, а майсторите готвачи приготвят на място празнични специалитети за всички посетители. До 7-ми май ще продължат и вечерните концерти от 19 часа в парк Ротонда – със сръбските звезди Бобан Здравкович и Стоя, и навръх Гергьовден - с оркестър „Канарите" . Гръцкият певец Андреас и победителите от „България търси талант" „Виво Монтана" също ще се включат в концертите. И тази година основен акцент в програмата са патриотичните спектакли и игри, дело на мобилно читалище „Бащино огнище" и неговия създател Ивайло Шопски.

През всички дни ще има разнообразни забавления, танцови уъркшопи и надпревари през целия ден. Партньор на фестивала на организаторите от Фондация Георги Енчев е район 'Банкя'. Наред с хубавата музика, „Банкя Мези" традиционно радва посетителите с богати празнични щандове с гергьовски изкушения, като чевермета и месни деликатеси, гарнирани със студена бира и вино. Гостите на празника с охота се включват в големите турнири по белот и табла и надяждания с вкусотии, в които печелят много награди. За най-малките посетители се провежда „Училище за юнаци", където децата, под формата на игра се запознават с бойната подготовка на хайдутите. С фестивала започва национално турне „България Мези" на фондация „Георги Енчев". На 17 май продължава в градовете – Пазарджик, в Пловдив - 30 май, 7-ми юни - Свиленград, 14-ти юни - Стара Загора и 21 юни – Добрич, 4-ти юли – Варна и 19-ти Бургас, след което и в някои от големите ни морски курорти, както и есенно издание с богата програма.

 

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.