Следва

Какво носи Редакцията: Roma Edition

Всички носят: Nanushka

Унгарския бранд, който е тук, за да остане...

All fashion преди 5 години

Цетрално и Източноевропейски базирани модни къщи, съвсем заслужено намират мястото си на световната модна сцена и вече няколко поредни сезона са под светлината на прожекторите, а ние като истински почитатели, следим творчеството им под лупа. Особено близък до сърцата ни е случаят на унгарския бранд със закачливо име Nanushka. Създаден още през 2005г. от талантливата дизайнерка Сандра Сандор, започналият като бутиков бранд, претърпява дълго и устойчиво развитие, за да се приземи на подиума на нюйоркската седмица на модата Есен/Зима 2018 през изминалия февруари. Цели 13 години Сандра утвърждава мястото не само на бранда си, но и на родната Унгария, на световната "модна" карта благодарение на It Item-ите в колекциите си: 90-тарски belt bags, елегантни пуфър палта, крем цветовата гама и бабешки обувки с подчертано изострени върхове, ниски и дебели токове.

Nanushka намира мястото си в гардеробите и Instagram фийдовете на едни от най-стилните французойки, чийто типично по френски непринуден стил, следим с особен интерес - Каролин де Мерге и Chloe Harrouche, по-позната като Loulou De Saison.

Подобно на креативния директор на Jacquemus Симон Порте, Сандор разказва, че вдъхновение за моделите си намира в детските спомени за стила на майка си. Въпреки комунистическата ера, с която се свързва този период от историята на Унгария (70-те години на миналия век), Сандра споделя, че идеите й са по-повлияни от пътуванията й и полученото образование в London College of Fashion. "Обожавам 80-те и 90-те в чисто моден аспект, но не и от гледна точка на родното ми място", споделя дизайнерката. "Пътувам много от доста ранна възраст и така се вдъхновявам." И все пак Сандор избира на базира бранда си в Будапеща, където пък черпи от богатата унгарска традиция в производството на луксозни стоки.

За да разберете защо и как Nanushka пленява сърца и привлича кредитни карти, ви представяме сериозна колекция от любимите си кадри, след които ще ви се прииска да живеете във вълшебния свят, създаден от колекциите на Сандра Сандор >>>

More All fashion