Следва

Сара Джесика в 80-те

Новият градски хит Dimitri от Celine

За предстоящата есен известната модна къща залагат на вечната класика, символите на елегантността и...

All fashion преди 14 години

Историята около колекцията на френската марка Celine за сезон есен/зима 2009-10 я прави много специална. Първо, защото за тази колекция е събран ексклузивно екип, който да работи по създаването й, и второ, защото тя е предхождащата на лятната колекция, по която ще работи нов дизайнер – Phoebe Philo.

За предстоящата есен известната модна къща залагат на вечната класика, символите на елегантността и женствеността, като характерни за аксесоарите са класическите линии и форми на чантите, както и усещането за vintage ефект.

Celine е модна къща, която е особено известна с аксесоарите си и по-точно с перфектно изработените си чанти, а за есен 2009 топ моделът в колекцията носи името Dimitri.



Ако има музей по света, който да представя експозиция от първокласни дамски чанти, то Dimitri достойно може да бъде гвоздеят. Със своята перфектна изработка, стилна метална хромирана катарама, която е декорирана с известното лого на марката, с класическата си форма и дългите ресни, които са добавени за модерен акцент, чантата Dimitri e перфектно изпълнена и замислена.

Dimitri
е символ на едно чисто женско и градско отношение към нещата. Страшно тренди, но в същото време безкрайно елегантен…, звучи толкова просто. Чантата Dimitri на Celine поражда усещането за страстен прелъстител, който в същото време притежава много и различни лица.

Освен че е много елегантна, шик и желана от всички модни любители, тази чанта може да спечели жените и с това, което откривате вътре. Точно по това се познава перфектната чанта. И не е нужно да си специалист, за да разбереш от един поглед, че Dimitri е наистина специална.



Отваряйки чантата, вие откривате златиста подплата с 3 вътрешни джоба с перфектен шев, което е гаранция за качество и вниманието, отделено по създаването. Тя има и дълга кожена дръжка, която засилва усещането за лукс и висока класа.

Това е чанта, която предизвиква любов от пръв поглед и има защо – страшно мека кожа, лека и много щедро разрязана, фини детайли – заплетени ленти в горната част и свободно пуснати ресни в долната.

Вариантите са много – винтидж модел от обработена телешка кожа – черно или тъмнокафяво, модел с по-издължени ресни от кожа Napa – тъмно и светлосиво и черно, мъхеста телешка кожа – в охра, антрацитно сиво или коняк, или пък модел с щраусово перо.



За зимата има и специални модели от овча кожа, лак или пък със зеброви щампи. Има и малко по-екзотични варианти като този с кожа от питон и проблясващи ресни, или пък тези от змиорка, крокодил и т.н.

Dimitri е перфектният партньор – дава усещане за лекота и достатъчно пространство, независимо от размера. Градската чанта за всяка градска секунда от ежедневието.

Dimitri и цялата колекция есен-зима 2009-10 на Celine ще намериш в магазин Kult в ЦУМ, партер.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.