Следва

Fashion For Relief, събитието на Наоми Кембъл: Red Carpet Finest

Кой кой е в модата днес: Isa Arfen by Serafina Sama

Трансконтинентална мода - вдъхновена от Италия, създадена в Лондон, обичана в Ню Йорк...

All fashion преди 5 години

Попаднахме на шикозните визии на Сиена Милър, и по повод особено на едната от тях, се запитахме кой е виновникът за чудесната женствена харизма на актрисата.

Ровейки в интернета, респективно хаштаговете, стигаме до Isa Arfen, името на етикета, облякъл мацката. Както винаги, интересувайки се от модните новини и младите творци, днес разглеждаме Модна къща Isa Arfen и нейния създател - Серафина Сама /Serafina Sama/.

Именно Серафина стартира лейбъла за луксозно дамско облекло Isa Arfen, годината е 2011-та, а мястото - Лондон. В основата на модната марка стои съвременният прочит на талантливата дизайнерка относно пълноценния гардероб на една жена.

Гардероб, който да обедини игривия подход към пропорциите и еклектичното свързване на материи. Творческият резултат излъчва силна женственост и гламур в комуникация с ексцентрично и спонтанно отношение.

Сама, пораснала в Равена, Италия, през 80-те и 90-те години, за първи път се запознава с модата, възхищавайки се на итало-ексцентричния стил на майка си и двете си лели. Следвайки страстта си, Серафина изучава моден дизайн в Central Saint Martins, имайки възможността за опит в ателиетата на Marni, Lanvin и Marc Jacobs.

Завършвайки през 2006 г., дизайнерката заминава за Париж като асистент по дизайна в Chloe.

След две години положителна работа, Сама се връща в Лондон, търсейки свободата и спонтанността, изкуството, хумора, безумието и празнуването на несъвършенството. Работи като free-lance дизайнер по проекти за Louis Vuitton, Acne и Charlotte Olympia.

Намирайки всичко, от което се нуждае, през 2011-та Серафина създава собствена модна марка Isa Arfen, наречена на баба й Иса, влиятелно присъствие в живота й. Основното вдъхновение и влияние в стила на марката са трите дъщери на баба й /майка й плюс двете лели/, които учат младата Сама да оценява по достойнство винтидж и етно модата, ухаещи на индивидуалност и стил. От друга страна, истинско предизвикателство в творчески смисъл са спомените от детството в Италия.

Наблягайки върху естетиката на 80-те и 90-те, Серафина винаги намира място за доза италиански чар във всяка една колекция.

 

Съвременното обединение на спомените и модерния живот на жените, интерпретирано в дизайните на Isa Arfen, заема стабилно място в модните списания и в уличния стил на известни дами. Ние нетърпеливо чакаме дизайните на Серафина Сама да станат част от червените килими и, разбира се, от собствените ни гардероби. 
 

More All fashion