Следва

Петъчна доза секс: Саша Мубай

Дизайн за вдъхновение: Чилийски дъжд

Гледаме към прозореца, покрити с пухкава тъкан, мирише на натурален аромат /като в Massimo Dutti /. Mинава и този дъждовен ден. Нямаме нищо против дъжда, но ако вали, нека e там.

All About Life преди 5 години

Местоположението е брегова линия на скали на височина от 200 метра, където никога не са съществували къщи. Имагинерно гледаме дъжда през чилийски, т.н. остров, аеро-свързан със Запада, Изтока и Севера.

Къщата е проектирана от видими дървени модули, образуващи базисен скелет. Скелетното кубче е импрегнирано в карболинеум /черен цвят/, допълнен с едностранна облицовка от стени в тъмнокафяво дърво.

 

Екстериорното решение е ориентирано към натуралното усещане чрез функцията на местното дърво. Освен в базисния скелет, оформящ къщата, дървото е водещ елемент в конструкцията на настилката на пространната веранда. Имайки предвид местоположението и неравностите, които задават скалите, дворното място на жилището е организирано в няколко нива от тераси. Къщата е скрита зад тераса, имитираща таван, същевременно играещ ролята на централен двор, свързан с достъпа. Пътят до жилището е прецизиран в горната част чрез пътечки-стълби,  които свързват всяка отделна по ниво част на комплекса.

Не сте забравили с какво се вдъхновявахме предната седмица, нали? 

Тематично, външната естетика е пренесена и в интериора с бели стени и тавани и тъмна дървена подова настилка. Двете спални, салонът, трапезарията и кухнята споделят едно и също пространство, свързано с красивата морска гледка чрез обемността на прозорците. През деня помещенията комуникират в аеродинамична и транспарентна среда, а през нощта големите врати осигуряват интимност и уют в спалните.

Динамиката в пространството се постига с коралово оранжевите интериорни детайли, пречупващи монохромното поведение на бяло и кафяво.

Навън продължава да вали. Все още сме на терасата в Чили, наблюдаваме капките дъжд по неравните стени на скалите. А вие?
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.