Следва

We Ask, They Answer: Люси Дяковска и Jeremy за Евровизия

КЪСО КИНО НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

Импровизиран киносалон на Терминал 2 на летище София при изходите B1-B4 показва най-успешните български късометражни филми

 

Movies & TV преди 5 години

Под мотото „Късо кино с крила“ стартира и вече се реализира успешно проектът ФилмГейт БГ.

Това е проект на продуцентска компания Менклипс, който се реализира с финансовата подкрепата на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.“ на Национален фонд „Култура“ и в партньорство с летище София.

ФилмГейт БГ е първата по рода си свободна зона за българско късометражно кино на летище София. Всички заминаващи от Терминал 2 пътници вече имат възможност да прекарат времето си преди извеждане към самолета в компанията на седмото изкуство.

На екраните на ФилмГейт БГ при изходи B1-B4 ги очакват вълнуващи истории, събрани в предизвикателната форма на късата лента. Програмният блок е с продължителност от около час и обикновено включва три филма – игрален, анимационен и документален. Всички филми са с английски субтитри, а излъчването им продължава без прекъсване по време на оперативното време на летището.

Проектът се радва на изключително съдействие от страна на автори и продуценти и в резултат на това ще успее да покаже едни от най-успешните български късометражни филми, без да забравя дебютиращите млади автори с първи стъпки в киното.

ФилмГейт БГ има за цел да „срещне“ широката публика с произведения, които рядко намират своя път до обикновения зрител и по този начин да провокира интерес, който да постави началото на една нова и по-многобройна аудитория за късото кино.

Продължителността на инициативата е шест месеца и заключителната й фаза е насрочена за месец септември. В момента се водят преговори за стартирането на проекта и на летище Пловдив.

За новини, програмата и повече подробности следете фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/filmgatebg

More from View Sofia

More Movies & TV