Следва

Dare U: Нокти като зъби?!

SPA в домашни условия

Всички искаме поне един ден да ни няма – да сме на SPA…

Beauty News преди 5 години

Също така знаем, че желанието ни за СПА изисква жертви, главно откъм финанси, разбира се. За да не си създаваме дискомфорт на бюджета, а същевременно да сме в пълен релакс, правим си SPA процедури в домашни условия.

Как и с какво?

ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО С РОЗМАРИН И ЛАВАНДУЛА

Парата дълбоко почиства мазната кожа, премахва акнето и освежава порите. В купа с гореща вода добавяме 5 капки масло от лавандула и 1 стрък пресен розмарин. Заставаме над купата, покриваме главата с кърпа и оставяме парата да действа 10 минути.

 
МАСАЖ НА ЛИЦЕТО С АВОКАДО

Този масаж освежава уморената кожа и подобрява циркулацията. С пасирано авокадо, нанесено на лицето, масажираме нежно с кръгови движения в продължение на 10 минути. Лицето се измива с топла вода. 

МАСКА ЗА ЛИЦЕ С КРАСТАВИЦА И МЕД

Маската създава ефект на копринено мека кожа. Лицето се масажира с приготвена смес от 250 грама мед и 10 капки зелен лимонов сок в продължение на 5 минути. След това се покрива с парчета краставица за 15 минути. Измива се с топла вода.

МАСКА ЗА КОСА С БАНАН И МАСЛО ОТ ГРОЗДЕ

Сместа хидратира косата. В пасирани банан се добавят две чаени лъжички масло от гроздови семена. Сместа се наняса на косата, скалпът се масажира, след което се оставя да действа 30 минути. Измива се с подходящ препарат за коса.
 

ТЕРАПИЯ ЗА СТЪПАЛА С ЛАЙКА И МЕНТА

Тази терапия възстановява кожата на краката, придавайки им свежест. Смесват се две чаши чай от лайка с две капки ментово масло или няколко листа от свежа мента. Потопените стъпала  се поставят в течността около 10 минути, след което се подсушават с фина кърпа.
 

ПИЛИНГ ЗА РЪЦЕ СЪС ЗАХАР И ЗЕХТИН

Този пилинг почиства, омекотява и премахва мъртвите клетки от кожата на ръцете. Масажираме със смес от една супена лъжица захар и 50мл. зехтин. Измиваме с топла вода и нанасяме хидратиращ крем.
 

ПАПАЯ ЗА ЦЯЛОТО ТЯЛО

Пасираните три плода папая се нанасят върху цялото тяло, след което се обвива с фолио. Папаята ще направи кожата гладка и мека. Оставя се за 20 минути и се измива с топла вода, накрая се нанася лосион.
 

ВАНА С ЛАВАНДУЛА И ЛИСТА ОТ ЛИМОН

Тази терапия успокоява кожата, като я прави гладка. В напълнената вана с приятна за тялото вода, добавяме една шепа лавандула и една шепа смачкани листа от лимон. Съставките се оставят за 30 минути във водата, преди да влезем във ваната.

More Beauty News