Следва

Somersby explosion: 10-те наЙ-свежи на седмицата vol. 4

Цитирай ме: сатирично към живота - Буковски

Сряда, а в програмата стои Love to quote. Обръщайки се по традиция към темата, насочваме интереса си /отново/ към напълно единствения Хенри Чарлз Буковски.

Celebrities преди 3 години

Американецът, който в очите на някои е просто писател, на други - отвратителен и ужасен циник, а трети поставят името му на пиедестал. Сравнявайки описанията на хората и истинското онова, което е бил - гений, страстен любител на класическата музика, комарджия и алкохолик, води до силно вътрешно желание за проучване /отново/ на мощта на думите му.

В Редакцията ни безброй пъти е бил цитиран, споменаван и разсъждаван, а днес разглеждаме цитати на майстора на автобиографичните и сатирични истории, сложени на хартия.

"Дори само да живееш, преди да умреш, пак не е лесно."

"Почти всеки се ражда гений, а умира идиот."

"Можеш да затвориш тигър в клетка, но никога няма да си сигурен дали е укротен. При хората е по-лесно."

"Любовта е път със смисъл; сексът е смисъл сам по себе си."

"В първата целувка, в първото чукане имаше драма. Хората бяха по-интересни в началото. После бавно, но сигурно започваха да се проявяват всички недостатъци, и лудостта."

"Любовта се издържа, но само ако можеш да се справиш с психическото напрежение. Когато си влюбен, все едно се опитваш да носиш на гръб пълна кофа с лайна, докато прекосяваш пълноводна река от пикня."

"Разликата между демокрацията и диктатурата е, че при демокрацията първо гласуваш и след това получаваш заповеди, докато при диктатурата не си губиш времето с гласуване."

"Точно това е проблемът с пиенето. Ако се случи нещо лошо, пиеш, за да забравиш; ако се случи нещо хубаво, пиеш, за да го отпразнуваш; а ако нищо не се случва, пиеш, за да се случи нещо."

"С хората е така. Колкото повече ги опознаваш, толкова повече си личи колко са ненормални. Понякога това е забавно – поне в началото."

"Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът."

"Болници, затвори и бардаци – това са университетите на живота. Аз имам няколко висши образования. Заслужавам малко уважение."

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 22 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 23 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.